Aydın Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Kuşadası İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan istihbarat çalışması sonunda, Kuşadası İlçesi'nde faaliyet gösteren bir turizm şirketinin lüks özel yatları sahte evraklarla ticari yat gibi gösterip, rafineriden vergisiz aldıkları mazotu daha pahalıya satarak haksız kazanç elde ettikleri tespit edildi. Yaklaşık bir yıl boyunca teknik ve fiziksel olarak takip edilen şirketin sahibi B.G. ve çalışanlarına yönelik “Transit” adı verilen eşzamanlı operasyonu başlatan polis, 7 Ocak Pazartesi Kuşadası’nda altı, Didim’de bir, Muğla’da üç, İzmir’de bir, Antalya’da bir, İstanbul’da bir, Aydın’da bir ve Söke’de iki kişi olmak üzere toplam 16 kişiyi gözaltına aldı. Polisteki sorguları tamamlanan şüpheliler, dün saat 09.00’da Kuşadası Adalet Sarayı’na getirildi.

5 KİŞİ SERBEST BIRAKILDI

Sorguları tamamlanan F.Y. ile S.K. savcılıkça serbest bırakıldı. 1'inci Sulh Ceza Mahkemesi’nde bu sabah 06.00’ya kadar süren yargılama sonunda O.Ö., Y.T. ile Söke’de bir bankanın müdiresi Z.Ö. mahkemece serbest bırakıldı. Şüphelilerden acente sahibi B.D., H.A.A., M.D., E.Ş, R.C.Ş., S.D., E.Ç.B, S.K.B., H.E., E.S.Ç. ile E.S. “suç örgütü kurmak, rüşvet almak vermek, bilişim ve kredi sistemini kullanarak banka aracılığıyla nitelikli dolandırıcılık, sahte evrak düzenlemek” suçlarından tutuklandı. Tutuklanan kadınlar Aydın Cezaevi’ne, erkekler ise Söke Cezaevi’ne gönderildi.

PARA YUNANLININ HESABINA

Operasyon kapsamında tutuklanan kişilerin sahte evraklarla lüks özel yatları ticari yat olarak göstererek vergisiz mazot aldıkları ve bunu pahalıya sattıkları, yatları daha uzun süre kalmaya ikna ederek fahiş fiyatla kumanya sağladıkları belirlendi. Şirketin bu yöntemle aralarında Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdülaziz’in lüks yatı “Prince Abdülaziz”in de bulunduğu çok sayıda yata bir yıl içerisinde 3 milyon litre mazot sattıkları ortaya çıktı. Yapılan satışların tutarının bir bölümünün, Yunanistan’da yaşayan bir Yunan vatandaşının Söke’de açtırdığı banka hesabına yatırtıldığı, daha sonra firma yetkililerinin şubeye giderek hesaptaki parayı çektikleri, bu sayede vergi ödemek zorunda kalmadıkları belirlendi.

LEZBİYEN İLİŞKİYE LAS VEGAS’TA SEMBOLİK NİKAH


Suç örgütünün lideri olduğu öne sürülen B.D.’nin, kendisiyle birlikte gözaltına alınan kadınlardan biri olan, ancak daha sonra savcılık tarafından serbest bırakılan 35 yaşındaki F.Y. ile aşk yaşadığı, kendisini bir erkek için terketmesi üzerine kadını Kuşadası’nda bir eğlence mekanında dövdürdüğü öne sürüldü. Lezbiyen ilişkiler yaşayan B.D.’nin bir süre önce Las Vegas’ta yine kadın olan A.Ç. ile sembolik nikah kıydığı öğrenildi.

DÖVDÜRÜP İZLİYORMUŞ

İzmir’in Selçuk İlçesi’nde hizmete açtığı oteli ile de gündeme gelen B.D.’nin evinde ve işyerinde yapılan aramalarda, anahtarlık, gözlük ve kalem şeklinde gizli kameralar ve bazı kayıtlar ele geçirildi. B.D.’nin, sözünü dinlemeyen personelini parayla tuttuğu kişilere dövdürttüğü ve bunları gizli kamera ile kaydettirip daha sonra izlediği belirlendi. Otelinde çalışan 42 yaşındaki B.E.’yi de dövdüren B.D.’nin tazminat ödememek için istifaya zorladığı da teknik takibe yakalandı.

“POLİS BU YÖNTEMİ BİLMEZ”

B.D.’nin kendisine teşekkür eden bir firma yetkilisine, “Polis bu yöntemi bilmez. Biz size hizmet için varız” demesi de teknik takibe takıldı.