Hacı Şakir-Nilüfer Öz İlköğretim Okulu’nda din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni olan 38 yaşındaki Şaban Zihni Gönen’in üç çocuğundan biri olan Mehmet Zahit’e iki yıl önce halsizlik ve ağrı şikayetiyle gittiği Pamukkale Üniversitesi’nde lösemi tanısı konuldu. Pamukkale ve Dokuz Eylül üniversitelerinde 1.5 yıl tedavi gören Mehmet iyileşmeye başladı. Mehmet’in durumu, 4 ay önce yeniden kötüleşti. Şaban Zihni Gönen, oğlunu bir kez daha tedavi için Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’ne götürdü. Doktorlar, ilik nakli gerektiğini söyledi. Baba, anne ve iki kardeşten alınan kan örnekleri incelendi, uygun olmadığı belirlendi.

KIZILAY'IN DESTEĞİYLE KAN TOPLANDI

Öğretmen baba, oğluna uygun ilik bulmak için harekete geçti, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kızılay Kan Merkezi ile bağlantı kurdu, cep telefonu mesajlarıyla öğretmenlere ulaştı. Kızılay’ın desteğiyle il merkezi, Sarayköy ve Buldan’da 5 gezici ekiple gönüllü bağışçılardan kan toplandı. Gönen, bağışçılardan alınan 1400 ünite kanı incelenmesi için Ankara’da bulunan TRAN Akraba Dışı Doku ve Kordon Kanı Bankası’na teslim etti.

DURAN KALBİ ÇALIŞTIRILDI


Küçük Mehmet Zahit’in iki ay önce kalbi durdu, ancak doktorlar yaptıkları müdahale ile küçük bedeni hayatta tutmayı başardı. Mehmet Zahit, ilik naklinin yapılacağı Ege Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaşam destek ünitesine bağlı olarak hayata tutunan Mehmet Zahit için Ankara’dan üç uygun donörün bulunduğu müjdesi geldi. Ancak, Mehmet Zahit’in tedavisini yürüten doktorlar, hastalığın çok ilerlediğini, uygulanan tedavinin sonuç vermediğini, Mehmet Zahit’in küçük bedenin kemik iliği nakline yanıt vermeyeceğini söyledi.

Doktorların umut kestiği Mehmet Zahit Gönen, son günlerini Denizli’de ailesiyle birlikte geçirdi. Öğretmen baba yaşatmak için gecesini gündüzüne kattığı 9 yaşındaki oğlunu bir hafta önce kaybetti. Hastalığa direnemeyen Mehmet Zahit, son nefesini verdi. Mehmet Zahit, ailesinin ve sevenlerinin gözyaşları eşliğinde Ulu Cami’de kılınan cenaze namazının ardından Gümüşler Mezarlığı'na defnedildi.

Acılı baba Şaban Zihni Gönen, oğlunu kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşarken, “Oğlum için tek umut ilik nakliydi. Köy köy dolaşıp kan örneği aldık. Herkes destek verdi. Uygun donör de bulundu, ancak oğluma umut olmadı. Aile olarak acımızı büyük” diye konuştu.