Hükümetin 'paralel yapı' iddialarına yönelik düzenlenen operasyonlar hız kesmiyor. Son olarak Manisa merkezli Denizli, İzmiri ve İstanbul'u da kapsayan bir operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında 21 kişi hakkında gözaltı kararı olduğu öğrenildi. 19 kişinin de gözaltına alındığı bilgisi verildi. Şüpheliler, Manisa Belediyesi'ne sızarak usulsüz işler yapmakla suçlanıyor.

Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen 'FETÖ/PDY' soruşturmasında bu sabah, Manisa merkezli Denizli, İzmir ve İstanbul'da düzenlenen operasyonda, haklarında yakalama kararı çıkartılan 21 kişiden 19'u gözaltına alındı. Manisa Belediyesi'ne sızarak inşaatlara usulsüz ruhsat verdikleri, karşılığında himmet, burs, kurban adı altında para alarak örgüte finansman sağladıkları iddialarıyla gözaltına alınan şüpheliler, emniyete götürüldü. Manisa Belediyesi eski imar işleri müdürü, memur ve müteahhitlerin de aralarında yer aldığı belirtilen zanlıların, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

GÖZALTINA ALINANLAR BELLİ OLDU

Manisa merkezli 4 kentte düzenlenen 'Fethullahçı Terör Örgütü' ve 'Paralel Devlet Yapılanması' (FETÖ/PDY) operasyonunda gözaltına alınan 19 kişiden 15'inin kimlikleri öğrenildi. İstanbul'da 2, İzmir'de 1 ve Denizli'de 1 olmak üzere 4 kişinin kimliği öğrenilemezken; Manisa'da yakalananlar şöyle:

Manisa Belediyesi eski İmar İşleri Müdürü H.P., Manisa Belediyesi İmar İşleri Personeli K.B., müteahhit M.D., Manisa Büyükşehir Belediyesi memuru Y.Y., Manisa Büyükşehir Belediyesi İnşaat Mühendisi M.M., Manisa Sanayici ve İşadamları Derneği (MASİAD) eski başkanı olan inşaat mühendisi M.Ç., inşaat teknikeri İ.S., Manisa Büyükşehir Belediyesi İmar İşleri Daire Başkanı ve mühendis T.T.K., Manisa Büyükşehir Belediyesi'nde inşaat mühendisi Y.T. ve bunların dışında Y.I., T.G., A.A., E.F.Y., T.K. ve B.K.Ç.

Bu operasyonda gözaltına alınanlardan MASİAD eski Başkanı M.Ç.'nin kentte gerçekleştirilen önceki 'Paralel Yapı' operasyonunda da gözaltına alınıp serbest kaldığı öğrenildi.