Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde yaklaşık bir yıldır sürdürüldüğü belirtilen 'paralel devlet yapılanması' ve 'Fethullahçı Terör Örgütü' (FETÖ) soruşturması kapsamında, geçen 10 Kasım'da 31 kişi gözaltına alındı, 10 kişi tutuklandı. Operasyonun üzerinden geçen 14 günün ardından Öğretmenler Günü'nün kutlandığı geçen salı günü, kentte yeni bir operasyon gerçekleşti. 'Paralel devlet yapılanması' kapsamında 7'si öğretmen 10 kişi gözaltına alandı. Hakkında yakalama kararı bulunan Ü.G.D. adlı bir kadın öğretmenin ise, hamile olduğu gerekçesiyle gözaltı işlemi uygulanmadığı belirtildi. Ü.G.D.'nin ileriki bir tarihte emniyete davet edileceği öğrenildi.

HEPSİ TUTUKLANDI

Gözaltına alınan kadın öğretmenler S.S. ve H.Ö., erkek öğretmenler E.K., İ.D., A.D., M.Y. ve F.S.B. ile diğer 3 kişi H.K., K.A. ve M.S.K. emniyetteki işlemlerinin ardından bu gece adliye sevk edildi. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nde hakim karşısına çıkan şüphelilerin tamamı tutuklandı.


MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ'NDEN AÇIKLAMA

Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, 7'si öğretmen 10 kişinin tutuklandığı 'paralel devlet yapılanması' operasyonuyla ilgili şunları söyledi:

"Öğretmenlik mesleği önemli bir meslek. Çünkü toplumun ve ülkenin geleceğini şekillendiren ve bilgilendiren bir mesleği icra ediyoruz. Bizim öğretmenlerimizin temiz, pırıl pırıl, örnek ve ideal insanlar olması gerekir. Öğretmen veya memur ayrımı yapılmaksızın yönetmelik ve yönerge çerçevesinde kim ne hata yapıyorsa bunun karşılığı neyse bunu görmelidir. Bizim kanun, yönetmelik ve yönergelerimiz var. Bu kanunlara uymayan herkese gereği neyse o yapılır. O öğretmenlerimize de gereği neyse o yapılıyordur diye düşünüyorum."

ÖĞRETMENE TEKME İDDASI

Kent merkezindeki Gazi İlkokulu Müdürü M.K.'nın öğretmen Hüseyin Aydın'a tekme attığı iddiasıyla ilgili de konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Dernekbaş, "Öğretmene karşı şiddeti tasvip etmek mümkün değil. Böyle bir şeyi asla kabullenmeyiz. Bunlarla ilgili gerekli inceleme başlatıldı. İncelemeler ilçe milli eğitim müdürlüğünce devam ediyor. Bu inceleme sonucunda her iki tarafta dinlenerek ortaya çıkacak. Şu anda var ya da yok demek doğru olmaz. İnşallah gereği yapılacak. Ama benim temennim böyle bir şeyin olmadığı ve olmayacağı noktasında" dedi.