Manisa'da Ensar Vakfı'nın yaz okuluna karşı protesto eylemleri sürüyor. Yaz okulunun açılmasına karşı olan CHP'liler ve diğer sivil toplum kuruluşları, kursun açıldığı Murat Germen Ortaokulu'nun önüne giderek eylem yaptı. Eyleme, CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer ve CHP İl Başkanı Halil Tokul da katıldı. Güvenlik önlemi alan polis, topluluğu okula sokmak istemedi. CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer'in bir süre polislerle konuşmasının ardından grup okul bahçesine girdi.

Burada açıklama yapan CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, gözlerinin Ensar Vakfı'nın üzerinde olduğunu söyledi. Biçer, "Bizim hiç kimsenin dini duygularıyla kesinlikle sorunumuz yok. Bunu çok net olarak söyledik. Bizim derdimiz din eğitiminin devletin bütçesiyle bir vakıf tarafından yapılıyor olmasıdır. Ensar Vakfı'nın yaz okulunun kapatılması için 3 bin imza topladık. Toplanan binlerce imza Milli Eğitim Müdürlüğü'ne veriyoruz" dedi.

Ensar Vakfı'nın Manisa Şube Başkanı Arif Çeler'in yaptığı açıklamaya değinen Biçer, "Kamuoyu rahat olsun, Ensar Vakfı'nın kurslarında sınıfların kapıları herkese açıktır. Bu kurslarda erkek öğretmen görevlendirilmemiştir. Diyanete ait 4 öğretmen görevlendirilmiş' diye bir açıklama yaptı. Bizim endişelerimize katıldığı için, endişelerimiz doğrultusunda önlem aldığı için teşekkür ediyoruz. Bu kursun kapıları kapalı olsaydı, burada erkek öğretmenler görevlendirilmiş olsaydı ne olacaktı" diye konuştu.

Ensar Vakfı'na hükümet desteği olduğunu dile getiren Biçer, "Çocuklarımızı bu tehlikeli çıkar örgütünün eline bırakmayacağız. Dini kullanan, para dışında derdi olmayan bu vakfın çocuklara yaklaşmasına sessiz kalmayacağız. Yaz okulu açılacaksa müftülük açsın" dedi.

Açıklamanın ardından grup, okul bahçesinden ayrıldı.