GETOB’un organizasyonunda ve Su Sporları Kooperatifi sponsorluğunda düzenlenen Ödüllü Cankurtaran Yarışması'na, ilçedeki otel ve su sporları merkezlerinde görevli 16 cankurtaran katıldı. Marmaris Belediyesi Halk Plajı’nda gerçekleştirilen yarışma, 4 etapta düzenlendi.

İlk etapta kıyında 400 metre yüzme yarışı yapıldı. Bir sonraki yarışta cankurtaranlar önceden denize konulmuş şamandıraların etrafından dolaşarak 200 metre yüzüp kıyıya döndü. 3'üncü etapta 50 metre koşan cankurtaranlar, denizde 200 metre yüzdükten sonra kıyıya dönüş yaptı. 30 dakikalık molalarla yapılan yarışmasının son etabında cankurtaranlar, senaryo gereği açıkta boğulma tehlikesi geçiren bir kazazedeyi cankurtaran kemeriyle kıyıya çekti. Yarışmaya katılan 16 cankurtarana da madalya verildi. İlk üçe girenler, kupa ve bir hafta her şey dahil konaklama ödülü kazandı.

Güney Ege Bölgesi’nde ilk defa bir cankurtaran yarışması düzenlendiğini söyleyen GETOB Müdürü Cahit Sarıbey, "İlçemizde bronz ve gümüş bröveli cankurtaran olarak işletmelerde görev yapan arkadaşlarımızı motive etmek ve tatilini bölgemizde geçirmeyi planlayan misafirlerimizin aklında can güvenliğine verilen değeri pekiştirmeyi amaçladık" dedi.