Marmaris Belediyesi, geçen salı günü alınan encümen kararı ile Kemal Elgin Bulvarı, Uzunyalı Mevkii’nde, Bozburun, İçmeler ve Turunç beldelerine yolcu taşımacılığı yapan 11 teknenin yanaştığı 20 metrelik ahşap iskelenin kaçak olması nedeniyle yıkımına karar verdi. Belediye zabıtası, gündüz turistlere rahatsızlık verilmemesi nedeniyle iskelenin gece yıkılacağını bildirdi. Zabıta ekipleri, bugün saat 01.00 sıralarında 1 kepçe, 1 kamyon, 10 zabıta memuru, 4 işçi ve 5 özel güvenlik görevlisi ile yıkımı için iskeleye geldi. Ancak, aileleri ile birlikte iskelenin önünde bekleyen tekne sahipleri, yıkıma izin vermedi. Bunun üzerine yıkım ekibi ile tekne sahipleri arasında tartışma çıktı. Tartışmayı çevredeki turistler de şaşkınlıkla izleyip, cep telefonları ve kameraları ile görüntülemeye çalıştı. Yaşanan gerginlik üzerine olay yerine çok sayıda polis sevk edildi.

Marmaris Deniz Taşıyıcılar Kooperatifi Yönetim Kurulu üyesi Yüksel Yılmaz ve polis ekipleri, araya girerek, yaklaşık 1 saat süren tartışmayı yatıştırdı. Bu arada zabıta ekiplerine gelen bir telefon ile yıkım ertelendi. Bunun üzerine yıkım ekibi iskeleden ayrıldı.

"ORTA YOL BULMAYA ÇALIŞACAĞIZ"

Deniz Taşıyıcılar Kooperatifi Yönetim Kurulu üyesi Yüksel Yılmaz, iskelenin sezon başında tekne sahipleri tarafından kendi imkanları ile yaptırıldığını belirterek, "Bu iskele görünüş itibariyle kaçak. Madem öyle, neden göz yumuldu? 3 aydır yetkililer neredeydi? Tekne sahipleri, buradan ailelerine ekmek götürmeye çalışıyor. Bu konuyu belediye ve yetkili makamlarla görüşüp, bir orta yol bulmaya çalışacağız" dedi.

"EKMEĞİMİZLE OYNAMAYIN"


27 yıldır tekneyle yolcu taşımacılığı yaptığını belirten Mehmet Yaldız, iskeleyi belediyeden 10 tekneci arkadaşıyla sözlü izin alarak yaptıklarnı ileri sürdü. Yaldız, "Bize, 'Yıkın' deselerdi, kendi ellerimizle yıkardık. Sezon başından beri turistlere 'deniz minibüsü' gibi hizmet veriyoruz. Şimdi tam yüksek sezonda, para kazanacağımız bir dönemde böyle bir karar alınması düşündürücü ve üzücü. Ama, doğma büyüme Marmarisli olan 11 teknecinin ekmeği ile oynamak kimseye yakışmaz" diyle konuştu.

TURİSTLER MAĞDUR OLDU

İlçe minibüslerinin sefer saatlerinin sona ermesi, yaşanan yıkım gerginliği nedeniyle teknelerin çalışmaması bazı turistlerin de mağdur olmasına neden oldu. Teknelerle kaldıkları otellerin bulunduğu beldelere geçmeyi planlayan turistler, iskeleye geldiklerinde yaşananları öğrenince şaşkına döndü. Turistlerden bazıları taksilerle gidecekleri yere ulaşmak zorunda kalırken, kimisi de sahilde sabahladı.