Kayıp hacının kardeşi Vedat Kuru, gazetecilere yaptığı açıklamada arife günü telefonla görüştüklerini, Turgut Kuru'nun hacı olmaktan çok mutlu olduğunu söylediğini aktardı: "Ben başka telefonla görüşmedim ancak çocukları görüştü. Biz daha sonra haber alamayınca kafiledeki arkadaşlarını aradık. Onlar da kaybolduğunu, bulamadıklarını söyledi. Yetkililerden, bir an önce kardeşimin bulunmasını bekliyoruz." dedi.

Oğlu Adil Kuru ise babasının bayramın ikinci günü otele gelmediğini, telefonunu çaldırdıklarında cevap vermediğini belirterek, "Arkadaşlarının anlattığına göre gece 00.00'da şeytan taşladılar. Mina'da meydana gelen faciadan bir, bir buçuk saat önce olayın olduğu yere 1-2 km. mesafede, oteline 500 metre uzaklıkta dinlenirken görülmüş. Astım bronşiti çıkmış. Arkadaşlarına, 'Siz otele gidin, ben gelirim.' demiş. Arkadaşları sabah namazı kılmak isterken baktıklarında otelde görememişler. Kayıp merkezi ve diğer yerleri aramışlar, bulamamışlar. Bize göre Mina'daki izdihamın içinde kaldığını sanmıyoruz, çünkü 2 km. dışarısında en son görülüyor. Biz bir türlü haber alamadık. Kafilede yer alan Datça Müftüsü'yle görüştük. Bugün yarın gelecek. Eşyalarını getirmişler ancak kendisinden haber alamıyoruz. Üzüntümüz çok büyük." ifadelerini kulandı.

Kızı Hatice Balcı da Kurban Bayramı'nın üçüncü günü babasının oda arkadaşından gelen telefonla kayıp olduğunu öğrendiğini ifade etti. Babasının hacca gittiği kafiledeki arkadaşlarıyla yaptıkları görüşmede, nasıl kaybolduğuna ilişkin bir bilgi alamadıklarını anlatan Balcı, "Artık umutlarım tükendi. Babamın hacdan gelmesini beklerken dönmemesi çok acı. Şu an çok çaresiz bir durumdayız. Yetkililerden, bize yardımcı olmalarını istiyoruz. Gerekirse evimizi satalım ama biz babamıza ne olduğunu bilelim. 'Babanız öldü, orada gömdük.' desinler bize, biz de rahatlayalım. Elimiz kolumuz bağlı şekilde oturuyoruz. Oda arkadaşlarıyla görüşmesek, kayıp olduğunu dahi bilmeyecektik." şeklinde konuştu.

Fethiye İlçe Müftülüğü yetkilileri ise Mekke'de kurulan kriz masasıyla görüşüldüğünü, Turgut Kuru'nun hastane, sağlık merkezi ve otellerde arandığını ancak şu ana kadar bir ize rastlanmadığını bildirdi.