Kaza, Foça Mahallesi Çalış Kavşağı'nda dün saat 23.00 sıralarında meydana geldi. Barış Manço Bulvarı'ndan Çalış bölgesine gelen 61 yaşındaki Hamit Gökçe yönetimindeki 48 H 3931 plakalı otomobile, 48 GR 916 plakalı minibüs yandan çarptı. Çarpmanın etkisiyle otomobilin arka koltuğundaki Şakir Sarıoğlu, açılan kapıdan yola savruldu. Otomobil sürücüsü Hamit Gökçe ile diğer yolcu 59 yaşındaki Celal Tugay ise yaralandı. Kazadan sonra minibüsün sürücüsü aracını olay yerinden bırakarak kaçtı.

Yaralılar için 112 Acil Servis ekiplerinden yardım istendi. İlk müdahalesi yapıldıktan sonra ambulanslara alınan yaralılar, ilçedeki çeşitli hastanelere götürüldü. Yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı kaydedildi. Polis, kaçan sürücüyü yakalamak için çalışma başlattı.

MOBESE KAMERASINA YANSIDI

Aşırı hızlı olduğu belirtilen minibüsün otomobile çarpma anı, Fethiye Belediyesi'ne ait Mobese kameralarına yansıdı. Görüntülerde hızla gelen minibüsün, hız kesmeden ilerlediği ve kavşakta otomobile çarptığı görülüyor. Çarpmanın etkisiyle otomobildeki yolculardan Şakir Sarıoğlu araçtan asfalta düşüyor. Yerde sürüklenen Sarıoğlu, kaldırıma çarpıyor. Yerde hareketsiz kalan Sarıoğlu'na yönelen otomobil ise kaldırıma çarparak duruyor.

Görgü tanıklarından Merih Eldek, kaçan sürücünün kazadan yaralı kurtulduğunu ve alkollü olduğunu iddia etti.