Kısa süreli arbede sonrası geçişlerine izin verilmeyen grup, Muğla- Marmaris yolunu ulaşıma kapadı. Yaklaşık 3 kilometrelik araç kuyruğu oluşurken, polis eylemci işçilere müdahale etti. mitin alanına gitmeye çalışan işçilerden 10'u gözaltına alındı.

Özelleştirme karşıtı eylemler yapan Yeniköy ve Yatağan Termik santrallerinde çalışan yaklaşık 300 işçi, dün Muğla'da miting yapacak Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a seslerini duyurmak üzere kent merkezine 15 otobüsle hareket etti. Kent girişinde TOMA ve 500 kişilik çevik kuvvet timiyle önlem alan polis, aralarında Tes-İş Yatağan Şube Başkanı Fatih Erçelik ile Türkiye Maden-İş Sendikası Yatağan Şube Başkanı Süleyman Girgin'in de bulunduğu otobüsleri, dün saat 17.15'de durdurdu. Geçişlerine izin verilmediği için otobüslerden inen işçilerle polis arasında sinirler gerildi, kısa süreli itişmeler yaşandı.

3 KİLOMETRELİK ARAÇ KUYDUĞU

Arbede büyümeden son bulurken, işçiler Muğla- Marmaris yolunu araç trafiğine kapadı. Çevre ilçelerden kent merkezine gelen AKP'liler ile yolu açmayan işçilerin arasında sözlü tartışma oldu. Yaklaşık 3 kilometrelik araç kuyruğu oluşurken işçiler, geçişlerine izin verilinceye kadar yolu açmayacağı söyledi. Gerginliğin sürdüğü kent girişinde işçiler 'İşçiye değil hırsıza barikat', 'İş, ekmek yoksa barış yok', 'KİT'ler vatandır vatan satılmaz', 'Yatağan Soma olmayacak' ve 'Direne direne kazanacağız' sloganları attı.

GÖZALTI SAYISI 106


Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Erdoğan'ın mitingi öncesi ve sonrasında 2'si TGB'li, 104'ü Yeniköy ve Yatağan Termik santrallerinde çalışan enerji işçisi olmak üzere 106 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Gözaltına alınan 106 kişinin, İl Emniyet Müdürlüğü ve Komiser Hamdibey Polis Merkezi'nde ifadelerine başvurulacağı belirtildi.