Mavi bayraklı plaj sayısıyla Antalya'nın ardından ikinci sırada yer alan, "Yeryüzü Cenneti" olarak da anılan Muğla'nın, Bodrum ilçesinde 59, Marmaris'te 19, Fethiye'de 9,  Datça'da 8, Ortaca'da 5 ve Ula'da 1 mavi bayraklı plaj bulunuyor. Muğla'daki 7 marina ve 3 yatta da mavi bayrak dalgalanıyor.

Muğla ve ilçelerinde, mavi bayrak için gerekli kriterlerin yazılı olduğu panoların yerleştirildiği plajlar ve marinalar, turistlere güven telkin ediyor.

Muğla Kültür ve Turizm Müdürü Veli Çelik yaptığı açıklamada, mavi bayrağın, bulunduğu plajdaki denizin temiz olduğunu ve gerekli güvenlik önlemlerinin alındığını gösterdiğini söyledi.

Turistlerin gidecekleri tatil bölgesini seçmelerinde mavi bayraklı plajların tercih nedeni olduğuna işaret eden Çelik, "Muhteşem doğasıyla yerli ve yabancı misafirlere unutulmaz bir tatil imkanı sunan Muğla'nın plajlarında, her yıl daha fazla mavi bayrak dalgalandırılarak, bölgeye gelen yerli ve yabancı turist sayısında artış sağlanıyor. Misafirlerimiz mavi bayraklı plajlarda güvenle denize giriyor." dedi.

Muğla'nın, mavi bayrak anlamında önemli bir potansiyeli bulunduğunu ve bu nedenle de tercih edildiğini vurgulayan Çelik, mavi bayrağın uluslararası turizm pazarında aranan bir özellik olduğunu dile getirdi.

Bünyesinde barındırdığı tarihi ve kültürel özelliklerle, her yıl 3 milyondan fazla turisti ağırlayan kente, bu yıl daha fazla konuk beklediklerini ifade eden Çelik, Muğla'ya en çok İngiltere, Rusya, Hollanda, Almanya, Polonya ve Fransa'dan ziyaretçi geldiğini kaydetti.
 

"Vatandaşlar da özveri gösteriyor"


Muğla'nın, en fazla mavi bayraklı plajın bulunduğu Bodrum ilçesi ise yerli yabancı turistlerin vazgeçilmezleri arasında yer alıyor.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum'un mavi bayraklı plajlarını artırmak için belediye olarak çalışmalarını yoğun şekilde devam ettirdiklerini söyledi.

"Denize en çok mavi yakışır" sloganıyla, 3  yıldır deniz dibi temizliği çalışması yürüttüklerini ifade eden Kocadon, "Bununla birlikte belediyemiz tarafından oluşturulan halk plajlarında da mavi bayrak kriterlerini yerine getirmek için ekiplerimiz hazırlıklarına devam ediyor. Sezon öncesinde bu hazırlıklar tamamlanıp, vatandaşlarımızın kullanımı için hazır hale getiriliyor." dedi.

Kocadon, sadece belediyenin değil, marinaların da aldıkları tedbirlerde bu kriterlerin yerine getirilmesini sağladığını anlattı. Mavi bayrak kriterlerinin korunması için vatandaşların da özveri içinde olduğunu vurgulayan Kocadon, şöyle konuştu:

"Mavi bayrak kriterlerini sağlamak için gerçekleştirilen çalışmaların haricinde, vatandaşlarımızın, Bodrumluların özverisi Bodrum'un daha temiz, daha kullanışlı, daha keyifli plajlara sahip olmasını sağlıyor. Ben plajların hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Sadece Bodrum'da 59 mavi bayrağın olması bizi gururlandırıyor. Bu kriterleri gerçekleştirip önümüzdeki yıllarda daha fazla mavi bayraklı alan sahibi olmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz."