Darbe girişimi sonrası başlatılan soruşturma kapsamında MSKÜ'de görevli akademik ve idari personele yönelik, bu sabah Muğla'da operasyon düzenlendi. Öğretim üyeleri ve idari personellere ait lojmanlarda aramalar yapılırken, aralarında üniversitenin rektör yardımcısı Yusuf Ziya Erdil ve genel sekreter Nagehan Şahin ile akademisyen ve idari çalışanların bulunduğu 21 kişi gözaltına alındı.

Konuyla ilgili açıklama yapan MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, "Bütün kurumlarda bunlarla ilgili operasyonlar devam etmektedir. Daha önceden YÖK, Valiliğimiz ve emniyetle yakın işbirliği içinde bir soruşturma başlatmıştık. Bu soruşturma kapsamında 8 akademik personelimiz görevinden uzaklaştırılmıştı. Halende 8 akademisyen hakkında disiplin soruşturmaları devam etmektedir. Emniyet tarafından soruşturma kapsamında bir operasyon yapıldı. Şu anda kaç kişinin gözaltına alındığı konusunda tam bilgimiz yok. Bunu tespit etmeye çalışıyoruz. Gözaltına alınanlar arasında çok yakınımda bulunan ve uzun yıllardır tanıdığım isimler var. Bu kişilerden hiçbir şüphem yok. Yanlış ihbarlar nedeni ile gözaltına alındıklarını düşünüyorum. Bunların hepsi soruşturmanın bitmesi ile ortaya çıkacak" dedi.

Gözaltına alınan şüphelilerin ifadelerinin alınması için Muğla İl Emniyet Müdürlüğü'ne getirildikleri ve sorgularının devam ettiği öğrenildi.