Bakanlığına bağlı tesislerde inceleme yapmak ve obeziteye karşı 10 bin adım projesinin başlatmak üzere Muğla’ya gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, partililer tarafından coşkuyla karşılandı. Muğla Valisi Fatih Şahin’i makamında ziyaret eden Bakan Akdağ, burada basın toplantısı düzenledi. Bakanlığının çalışmaları ve yatırımları hakkında bilgi veren Akdağ, Sağlıkta Dönüşüm Programı'nın başarıyla devam ettiğini söyledi. Programın 10 yıldan bu yana devam ettiğini belirten Bakan Akdağ, şöyle dedi:

"Bu programa ilk başta muhalefet edenler oldu. Bu programı balayı süreci olarak nitelendirdiler. Balayı 10 yıl sürer mi? Biz 10 yıldan bu yana başarıyla bu programı sürdürüyoruz. 2016 yılına kadar ülke genelindeki tüm hastaneleri iyileştirerek modern hale getireceğiz. Hükümet olarak ülkenin dört tarafına hizmet götürüyoruz. İktidarda olduğumuz süre de hizmete devam edeceğiz. Türk, Kürt, Arap, doğulu, batılı, zengin, fakir ayırmadan halka hizmet ediyoruz. İnsanın en hayırlısı hizmet edendir. Allahın yarattığı varlıklar içinde en değerlisi insandır."

Sağlığın uzun bir süreci kapladığını belirten Bakan Akdağ, şöyle devam etti:

"Sağlık, anne karnından başlayarak ölünceye kadarki süreci kapsıyor. Tedavi edilemez hastalığa tutulsanız dahi yine de sağlığa ihtiyaç duyuluyor. Ambulans hizmetinde çok önemli yol aldık. 365 gün 24 saat Acil taşıma hizmeti veriyoruz. Ücretsiz hava ambulansı sistemi kurduk. Koruyucu sağlık hizmetini ücretsiz olarak veriyoruz."

Muğla’da sağlık yatırımlarına önem verdiklerini belirten Akdağ, Muğla Üniversitesi ile işbirliği içinde il merkezine Eğitim ve Araştırma Hastanesi yapacaklarını, 80 bin metrekare alana yapılacak modern ve çağdaş hastanenin 500 yataklı olacağını, projelerin hazırlandığını, TOKİ'nin ihaleleri yapacağını anlattı. Hastanelerin bu yıl içinde temellerinin atılacağını ve 3 yıl sonra hizmete gireceğini bildiren Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Bodrum ve Milas’ta uygun arsa bulunduğunda Bodrum’a 125 yataklı, Milas’a 150 yataklı yeni hastane yapacağız. Marmaris’e 125 yataklı, Ortaca’ya 150 yataklı, Yatağan’a da 60 yataklı hastane yapacağız. 308 milyon lira tutan bu yatırımları 2016 yılına kadar tamamlayarak hizmete açacağız" dedi.

KENT MERKEZİ


Bir gazetecinin, kent merkezine başka hastane yapılıp yapılmayacağını sormasının üzerine Akdağ, “Kent merkezine başka bir hastane yapılmayacak. 500 yataklı üniversite araştırma ve eğitim hastanesi yeterli. Benim memleketim olan Erzurum’da da böyle yaptık. Bir hastane kurduk. Muğla’da da kent merkezinde bir hastane yapacağız” dedi.

SIRAYA GİRİP YEMEK ALDI


Bakan Recep Akdağ, valilik ziyaretinin ardından Muğla Devlet Hastanesine geçti. Hastaları ziyaret eden Bakan Akdağ, personelle öğle yemeği yedi. Yemekhanede sıraya giren ve kendi yemeğini alan bakan Akdağ’ın bütün yemeklerden az az alması dikkat çekti. Bakan Akdağ “Yeme alışkanlığımı değiştirdim. Daha az yiyerek daha sağlıklı oluyorum” dedi. Akdağ, hastane incelemesinin ardından parti binasına geçti.