Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Başbakan Erdoğan’ın da bu konuda talimat verdiğini vurgulayarak, “Ben de arkadaşlarımıza söyledim. Suriye açıklarında düzen uçağımızı bin 285 metreden aldık. Burada 400 metre. Biz 400 metreden gerek hurdayı, gerekse şehidimizin naaşının çıkarılması için kararı verdik. Belli bir süre içinde inşallah çıkaracağız. İnşallah yakın zamanda çıkarılacak” dedi.

Yunan uçakları vurdu

Sakız Adası güneyinde Yunan uçaklarıyla it dalaşı yapan Türk F-16’sı düşmüş, Pilot Yarbay Osman Çilekli kurtulurken, öğretmen Pilot Yüzbaşı Nail Erdoğan uçakla birlikte denize düşmüştü. Yıllar sonra bir Yunan dergisi, olayın kaza olmadığını, Yunan Mirage savaş uçağının füzeyle Türk savaş uçağını vurarak düşürdüğünü yazmıştı. Gelişme üzerine şehit pilotun ailesi Yunan Hükümetine karşı AİHM’ye dava açmış ancak AİHM ailenin tazminat talebini reddetmişti.

Yüzde 1 ihtimale dahi razıyım

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın açıklamalarının ardından Nail Erdoğan’ın ailesi için yeni bir umut doğdu. Yüzbaşı Nail Erdoğan’ın kızı 24 yaşındaki Evrim Erdoğan, Cumhurbaşkanına göndermek için bir sürü imza topladık ve sesimizi duyurduk. Talimat verip babamın Ege Denizi’nin derinliklerinden çıkarılması için umut oldu. Ancak her şey yolunda gitmedi ve ne yazık ki babam Ege’nin derinliklerindeki demir kafesten çıkarılamadı. Oysa ben yüzde bir ihtimale bile razıyım. Bu vatan için canını, kanını veren babam, başında dua okuyacağım bir mezarı hak ediyor. Sizden öğrendim Başbakanımız talimatı Milli Savunma Bakanımız iletmiş; yakında çıkaracağız demiş, biz umutla bekliyoruz. 17 yıllık rüyamız gerçek olacak” dedi. (Vatan)