Darbe girişimi ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı çıkartılan 42 gazeteciden Nazlı Ilıcak'ın, Mobese kameraları görüntülerinden dün sabah, Bodrum'a geldiği belirlendi. Bunun üzerine Nazlı Ilıcak'ın kentteki evinde ve tatil yaptığı yatında arama yapıldı, ancak ulaşılamadı.

Nazlı Ilıcak'tan bu sabah haber geldi. Bodrum- Torba Kavşağı'nda bir aracın içinde polisler tarafından yakalanan Nazlı Ilıcak, sağlık kontrolünden sonra emniyete götürüldü.

Gazeteci Nazlı Ilıcak'ın kentte olduğu süre içinde nerede olduğuyla ilgili bilgilerde ortaya çıkmaya başladı. Bu süreçte Göltürkbükü'nde oturan bir arkadaşının evinde kaldığı ifade edilen Nazlı Ilıcak'ın yakalandıktan sonra ise teslim olmaya hazırlandığı ve savcılığa gideceğini söylediği belirtildi.

"İSTANBUL'A GÖNDERİLECEK"

Emniyet Müdürlüğü'nde işlemleri süren Nazlı Ilıcak'ın, soruşturmayı İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürütmesi nedeniyle İstanbul'a sevk edileceği belirtildi.

Bugün işlemlerinin tamamlanması ve İstanbul'a gönderilmesinin beklendiği ifade edildi.

Nazlı Ilıcak'ın, Bodrum'daki yazlığında yapılan aramada bulunan 2 not defteri, Fethullah Gülen'e ait 7 kitap ve 1 bilgisayara el konularak emniyete götürüldü.