Kula İlçesi'ne bağlı Çarıktekke ve Çarıkmahmutlu köylerinde yaşayan 88 öğrenci, özellikle kış aylarında zor şartlar altında okullarına gidebiliyor. İlçe merkezine 28 kilometre uzaklıktaki iki köyün yolunun 12 kilometresi stabilize. Söz konusu yol, kış aylarında yağışlar nedeniyle çamur deryasına dönüyor. Servis araçları da sık sık çamura saplanıp yolda kalıyor. Servis şoförleri Eşref Özdemir ile Kazım Toprak, tekerlekleri çamura batan midibüsleri kurtarmak için zaman zaman köylülerden yardım istediklerini, ancak bir çoğunda da öğrencilerin midibüsleri ittirdiklerini belirtti.

Mesafenin kısa olmasına rağmen yolculuğun bozuk yol nedeniyle 3 saati bulduğunu dile getiren servis şoförü Eşref Özdemir, "Kula Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde 2003 yılından bu yana taşımalı eğitim için hizmet veriyoruz. Araçlarımız yolda kaldığında cep telefonundan köylüleri arayıp yardım istiyoruz. Ancak her zaman ulaşamıyoruz. Öğrenciler araçtan iniyor ve arkaya geçip ittirmeye başlıyor. Başka türlü midibüsleri o çamurdan çıkartamayız. Yetkililerden yardım istiyoruz, bir an önce yolu asfaltlasınlar" dedi.

'KIŞ NEDENİYLE ÇALIŞMA YAPILAMIYOR'

Kula Kaymakamı Yusuf Cıbır ise "Sorunu biliyoruz; kış şartları nedeniyle çalışma yapılamıyor. Fazla ekibimiz de yok. Yola malzeme attırdık o da çamura dönüşmüş. Ben göreve geldiğimden beri ilgileniyorum. Muhtarlar da konuyu devamlı gündeme getiriyor" diye konuştu.