Alınan bilgiye göre, Kızıldağ Ortaokulu 5. sınıf öğrencisi L.B, kantin sırası beklerken yaşanan bir duruma sinirlenip sınıfına çıktı ve ders zilini beklerken rahatsızlık geçirip bayıldı. Öğretmenleri tarafından ilk müdahalesi yapılan öğrenci, bir yakını ile hastaneye götürülmek üzere araçta bekletildiği sırada durumu haber alan aile büyükleri okul bahçesine geldi.

Bu esnada, öğrenci L.B'nin amcası, dedesi, babaannesi, halası ve ağabeyi, durum hakkında hiçbir şey sormadan ve bilgi almadan okul öğretmenleri B.A, H.Ö ve D.Ç. ile okul müdürü H.U'yu darbettiği iddia edildi.

Okuldaki diğer öğretmenler durumu jandarmaya bildirdi. Daha sonra mağdur öğretmenler, sağlık raporu aldıktan sonra öğrencinin yakınlarından şikayetçi oldu.

Öğretmenleri okulda ziyaret eden Kamu-Sen İl Temsilcisi Nizamettin Şenol, yaptığı açıklamada, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde kendilerini üzen bir olayın gerçekleştiğini söyledi.

Öğretmenlerin saçlarından sürüklenerek, tekmelenerek darbedildiğini ifade eden Şenol, şöyle konuştu:

"Bu olay, eğitim camiasını derinden yaralamıştır. Afyonkarahisar'ı yöneten Sayın Valimiz Hakan Yusuf Güner Bey ve İl Milli Eğitim Müdürümüz Metin Yalçın'ı sert bir açıklama yapmaya ve olayın tarafı olmaya davet ediyoruz. Umarım, bu olayın sorumluluğunu sadece okul idarecilerine ve öğretmen arkadaşlara bırakmaz, olayın takipçisi olurlar, yaşanan olayı yargıya da taşırlar ve öğretmenlerin itibarını Afyonkarahisar'da gösterirler."

Afyonkarahisar halkından da öğretmenlerin itibarının korunmasını isteyen Şenol, "Sizleri yetiştiren, okutan, bu makamlara getiren bu kişiler. Öğretmenin itibarı yoksa hiçbir şeyin de değeri ve itibarı olmaz" diye konuştu.