Ticari taksi şoförü Güngör, darp edilerek öldürüldü ve bagaja koyularak sulama göletine atılmak amacı ile Pazarlar'a götürüldü. Polis ekipleri, burada 35 T 7521 plakalı taksiyi takibe aldı. Göletin yanına gittikleri sırada polis ve jandarma ekipleri, elbiselerinde kan izi olan zanlıların üzerinde arama yaptı. Ardından taksinin bagajını açınca, bir erkek cesedi buldular. Ölen kişinin, İzmir'deki Çardak Taksi Durağı'na bağlı çalışan Mustafa Güngör olduğu belirledi. Gözaltına alınan ve suçlarını itiraf eden zanlılar F.G. ve N.G.'nin, gece birahanede eğlendikten sonra müşteri gibi Güngör'ün kullandığı taksiye bindiği saptandı. Takside henüz belirlenemeyen biri sebeple yaşanan tartışma sonucunda zanlıların, Güngör'ü dövdüğü ve boynundan bıçakladığı ortaya çıktı. İzmir'de oturan iki zanlının, cesetten kurtulmak için memleketleri olan Kütahya'ya kadar gittiği tespit edildi.

ANNESİNİN YANINA DEFNEDİLDİ

30 yıllık taksici olan, 25 yaşında Halil Güngör ve 10 yaşında İclal Güngör isimli iki çocuğu bulunan Mustafa Güngör, Kemalpaşa ilçesi Yeşilyurt köyünde kılınan cenaze namazının ardından, annesi İclal Güngör’ün mezarının yanına defnedildi. Cenazeye katılan taksici arkadaşları, Güngör’ün alçakgönüllü ve çevresi tarafından çok sevilen birisi olduğunu belirtti.

Güngör’ün, Çiçekliköy’e götürdüğü zanlılar tarafından arabadan indirilerek öldürüldüğü tahmin ediliyor. Panik düğmesine basamadığı tespit edilen Güngör’ü öldürerek bagaja koyan zanlıların, tamirci oldukları için navigasyon cihazını da söktüğü belirlendi. Cesedi önce Manisa'nın Salihli ilçesinde baraja atmak istedikleri fakat kamera kayıtlarına girmemek için vazgeçtikleri, daha sonra Pazarlar'daki sulama göletine götürdükleri öğrenildi.

Cenazeye katılan İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Celil Anık, “Şahıslar, şehiriçinde taksiyle dolandıktan sonra Bornova Çiçekliköy’e gitmişler. Zannedersem hadise Çiçekliköy’de, aracın dışında oluyor. Araçlarımızda sistem var. Aracın nereye gittiği, nereden geldiği, duruş noktası belli.” dedi. Cinayetin taksinin dışında işlenmiş olabileceğini söyleyen Anık, “Çiçekliköy’de sanki direksiyona onlar geçmiş. Arkadaşımız panik butonuna basmamış. Olay dışarıda olmuş. İfadelere göre şahıslar, alkol ve sigara almış. Arkadaşımız araçtan indikten sonra direksiyona geçmişler. Hadise o esnada dışarıda olmuş. Arkadaşın panik butonuna basma durumu olmamış. Kütahya Pazarlar ilçesinden Simav’a doğru giderken süratli gidiyorlarmış. Orada da polisin dikkatini çekmiş. Daha sonra durduruyorlar. Şahıslar, arabanın sadece navigasyonunu sökmüşler. Cihazlar çalışıyor. Olayı yapanların yaşı genç ama olayı yapış şekilleri profesyonelce.” diye konuştu.