Alınan bilgiye göre, Uzunyalı Sahili'ndeki bir su sporu istasyonundan "Ringo" isimli şişme botla denize açılan turistlerin ilerisinden bir tur teknesi geçti. Tur teknesinden denize atılan ve üzerinde çok sayıda kanca bulunan olta, su sporu çalışanı Baran Baran ve İngiliz kadın turist Gracey Cakes Pinkertt'e saplanarak yaralanmalarına yol açtı.

Hastaneye kaldırılan ve kancalar vücutlarından çıkarılan kişilerin tedavilerinin ardından taburcu edildiği belirtildi.

Olayı gazetecilere anlatan Baran, yaklaşık 100 metre uzağından geçen bir tekneden bırakılan oltaya takıldıklarını söyledi. Misinanın denizde görülmediğini belirten Baran, oltanın gözüne veya boğazına denk gelmediği için şanslı olduğunu ifade etti.

Marmaris Su Sporları Kooperatifi Başkanı Salih Tunç ise yaralananların hayati tehlike atlattıklarına işaret etti. Teknelerin körfez içinde arkalarından denize olta bırakmalarının yasak olduğunu hatırlatan Tunç, "Daha önce de benzer olaylar yaşadık. Bazı günübirlik tur teknelerinden sahile paralel gidilirken denize olta bırakılıyor. Teknenin 200-300 metre kadar gerisinden gelen bu oltalar ve misinaları yüzen ve su sporu yapanlar için tehlike arz ediyor" dedi.

Yaşanan olayı Sahil Güvenlik ve Marmaris Liman Başkanlığına bildirdiklerini anlatan Tunç, yaralanmalara neden olan teknenin sahipleri hakkında gerekli işlemlerin yapıldığını bildirdi.