Hollandalı A.F.V.P., önceki gece kadın arkadaşı ile kaldığı Armutalan Beldesi, Yunus Nadi Caddesi üzerindeki otelin havuz barında alkol alıp eğlendi. Bu sırada yanlarına gelen İngiliz G.A.M. (19) ve R.P. (19), 2 genç kadına birlikte eğlenmeyi teklif etti. A.F.V.P., iki gencin bu tekliflerini geri çevirdi. Gecenin sonunda Hollandalı genç kadın, odasına gitti. İddiaya göre aldığı alkolünde etkisiyle odanın kapısını açık unutan A.F.V.P., çırılçıplak soyunup, uyudu. Kısa bir süre sonra G.A.M. ve R.P.'de aynı kattaki odalarına gitmek için bardan kalktı. G.A.M., Hollandalı kadın turistin odasının önünden geçerken kapının açık olduğunu farkedip, içeri girdi.

G.A.M., iddiaya göre soyunup genç kadının yanına uzanırken, arkadaşı R.P., kapıda gözcülük yaptı. Bir ara uyanan genç kadın G.A.M.'yi yatağında görünce, çığlık çığlığa bağırmaya başladı. Bunun üzerine odaya gelen otel görevlileri, durumu polise bildirdi. Polis, tecavüze uğradığını ileri sürdüğü genç kızın şikayeti üzerine 2 İngiliz'i gözaltına aldı. Marmaris Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen A.F.V.P.'ye cinsel organında zorlama olduğunu belirtir rapor verildi.

SINIRDIŞI EDİLECEKLER


Gözaltına alınan G.A.M., ifadesinde, Hollandalı genç kızın odasını kapısını açık görünce seslendiğini belirtip, "Cevap gelmeyince içeri girdim. Çırılçıplak yatakta uyuyordu. Soyunup, yanına uzanıp sarıldım. Tecavüz etmedim" dedi.

İfadesinin ardından genç kızı oteline bırakan polis, gözaltına alınan 2 İngiliz'i ise sınır dışı edilmek üzere yabancılar şubesine teslim etti.