Kaza, bugün saat 11.30'da Bursa Caddesi'nde meydana geldi. Ulus Kavşağı'ndan Bursa Caddesi'ne giren, Büyükşehir Belediyesi'ne ait, Fatih Hakyemez yönetimindeki 20 BLD 92 plakalı yolcu otobüsü, önce Almanya'dan tatil için kente gelen 55 yaşındaki Yaşar Soyuçok yönetimindeki 35 HB 4425 plakalı otomobille çarpıştı. Yolun sol tarafında bulunan kaldırıma çıkan belediye otobüsü, ardından markete girdi. Kazada şoför Hakyemez öldü, otobüsteki 13 yolcu ile otomobilde bulunan sürücü Yaşar Soyuçok ile eşi 52 yaşındaki Hacer Soyuçok, kızı 29 yaşındaki Raziye Soyuçok ve kuzeni 49 yaşındaki Tevfik Soyuçok yaralandı.

İhbar üzerine gelen acil yardım ekipleri, 17 yaralıyı ambulanslarla Denizli Devlet Hastanesi ve Pamukkale Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedaviye alınan yaralılardan durumu ağır olan 20 yaşındaki Kevser Gürel doktorların tüm çabasına karşı yaşamını yitirdi. Kaza yerinde ölen otobüs şoförü Hakyemez'in araçta sıkışan cesedi, itfaiye ekiplerince çıkartıldı.

DİREKSİYONU DİĞER ARAÇLARA ÇARPMAMAK İÇİN KIRDIĞI SANILIYOR

İşlek olan markette, kaza anında müşterinin bulunmamasının büyük şans olarak değerlendirilirken, ölen otobüs şoförü Hakyemez'in 2 yıldır Denizli Büyükşehir Belediyesi'nde şoför olarak çalıştığı belirtildi. Fatih Hakyemez'in otomobile çarptıktan sonra karşı yönden gelen diğer otomobillere çarpmamak için direksiyonu kırdığı, bu nedenle aracın yolun sol tarafındaki kaldırıma çıkıp, oradan da markete girdiğinin sanıldığı ifade edildi.

Kazayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.