Özelleştirme karşıtı yaklaşık 70 kişilik grup, 'Direne direne kazanacağı', 'Santraller vatandır vatan satılmaz', 'Bizi satanı bizde satarız' sloganları atıp, ihalenin iptalini verilen tekliflerin değerlendirmeye alınmamasını istedi. Aylardan bu yana yapılmak istenen özelleştirmeye karşı işlerini, aşlarını, bölgeyi, geleceği ve ülkeye sahip çıkarak demokratik olgunluk ve kararlılık içinde bir mücadele yürüttüklerini beliren Teş-İş Sendikası Soma Şube Başkanı Bedri Demiraslan, şöyle dedi:

"Bu süreçte hak arayan işçilere reva görülen uygulamaları da tüm Türkiye zaten bilmektedir. Özelleştirmeyi bir ekonomik kurtuluş reçetesi gibi gören siyasi iktidar geri adım atmamakta, özelleştirmenin ülkemize verdiği bütün zararlara rağmen, bu konudaki ısrarını sürdürerek bölgemize ülkemize ve emekçilere zarar vermektedir. Santral özelleştirmesini durdurun. Soma'nın çok zor bir süreçten geçerken yapmanız gereken öncelikli olarak maden faciasının yaralarını sarın, binlerce kardeşimiz işsiz kaldı, onlara iş alanı yaratın. Esnaf çaresiz borç batağında, onlara elinizi uzatın. Soma perişan, Soma'da acı var. Soma işsiz, belirsizlik içerisinde. Durum ilçemizde böyleyken Soma'yı Soma yapan termik santralini 'Satalım' diyorsunuz. Bu özelleştirme ile ilçemizdeki sorunları halletmiş mi olacaksınız. Yoksa ilçe halkının şartlarını biraz daha mı ağırlaştırmak istiyorsunuz. Buna izin vermeyeceğiz."

"ÖZELLEŞTİRMENİN DURDURULMASI SOMA'NIN AYAKTA KALMASI DEMEK"

İşyerinin önüne direniş çadırını kurduklarına dikkati çeken Demiraslan, ilçedki sivil toplum kuruluşlarından, ilçe teşkilatlarından, esnaftan verdikleri oylarla seçilen Manisa milletvekillerinden, işsizlerimizden diğer sendikalardan, maden işçilerinden destek beklediklerini söyledi. Demiraslan, "Termik santral özelleştirilmesinin durdurulması ilçemizin ayakta kalması demektir. Tersi durumda ise artan işsizlik, yoksulluk ilk karşımıza çıkacak unsurlardır. İlçemizde bütün dengeleri elinde tutan santral satılmamalıdır. Bu kurumlar devletin değil, devlete zimmetlenmiş milletin malıdır. Memleketimize ve geleceğimize sahip çıkalım. Herkesi mücadeleye davet ediyoruz" dedi.

Başkan Demiraslan, direniş çadırındaki mücadelelerini, ihalenin iptalini, verilen tekliflerin değerlendirmeye alınmamasına kadar sürdüreceklerini belirtti.