Antik dönemde termal sağlık merkezi olan Pamukkale’de bembeyaz travertenlerin yanı sıra Hierapolis antik kenti, Kleopatra Havuzu da yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Denizli Özel İdare Müdürlüğü Genel Sekreteri Adem Oklu, Pamukkale’nin etkisiyle Denizli’nin en fazla turist çeken dördüncü şehir olma başarısı gösterdiğini söyledi.

Özellikle son yıllarda yerli turist sayısında önemli artış yaşandığını belirten Oklu, "Şifalı suları ve bu suyun oluşturduğu görsel zenginlikle, ziyaretçi sayısını her geçen gün artıran Pamukkale’yi geçen ay 74 bin 140 yerli, 185 bin 451 yabancı olmak üzere toplam 259 bin 591 turist ziyaret etti. Pamukkale’ye yılda 1 milyon 700 bin ziyaretçi geliyor. Antalya, Muğla, İzmir hattından, Anadolu turlarından organizasyonlarla Pamukkale’ye 1.5 milyonun üzerinde ciddi bir turist akışı var. Her sene artan oranda ziyaretçi geliyor. Bu yılın ilk sekiz ayında yerli ziyaretçi sayısı geçen yıla göre yüzde 10 artarak 274 binden 310 bine çıktı. Sekiz ayda Pamukkale’yi ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısı ise 1 milyon 263 bin olarak gerçekleşti" dedi.

Pamukkale’deki antik havuzun travertenlerin yanı sıra turistlerin uğrak yerlerinden biri olduğunu belirten Oklu, "Yaz aylarında günlük ortalama 2 bin kişinin girdiği antik havuza bu yılın ilk sekiz ayında 276 bin 488 turist girdi. Pamukkale’ye beyazlığı veren termal suyun çıktığı antik havuz, bir cazibe bölgesi oldu. 'Kleopatra havuzu' olarak bilinen havuza yabancı turistlerin, özellikle Ruslar’ın yoğun ilgisi var. Turizm acenteleri, konuklarının rağbet ettiği antik havuz tercihlerini karşılamak üzere paket programlar yapıyor" diye konuştu.

Oklu, Pamukkale'deki önemli yerlerin kazı ve restorasyonu tamamlandıktan sonra yabancı turistlerin ilgisinin daha da artacağını belirtti.