Olay dün gece Kütahya'nın Adnan Menderes Bulvarı'nda meydana geldi. Alınan bilgiye göre devriye gezen polis ekipleri, mavi ve kırmızı ışıklı lamba takılı olan bir minibüsü kontrol amacıyla durdurmak istedi. Ancak minibüsün sürücüsü 'dur' ihtarına uymadı ve kaçmaya başladı. Bunun üzerine polis ekipleri de minibüsün peşine düştü.

Bir süre sonra minibüs durduruldu. Polis ekipleri 28 yaşındaki sürücü K.E.'nin alkollü olduğunu fark etti. Yapılan kontrolde 0.65 promil alkollü olan sürücüye polis ceza keserken, sürücünün de elindeki birasını içmeye devam etmesi şaşkınlık yarattı.

Daha önce de alkollü araç kullanma suçlarından sürücü belgesine el konulduğu belirlenen sürücü K.E., bir de kendisine ceza kesen polisleri tebrik etti.

K.E. polislere şunları söyledi: "Sizi tebrik ediyorum. Bir araba bu kadar güzel kullanılır ve bu kadar güzel takip edilir. Ben alkollüyken bu kadar hızlı nasıl kaçtım bilmiyorum ama siz hiç pes etmediniz. Devletin sizin gibi polislere ihtiyacı var. Sizi tebrik ediyorum, kutluyorum ve yakaladığınız için teşekkür ediyorum. Kestiğiniz ceza da helali hoş olsun."


Polisler sürücüye  'Dur ihtarına uymamak', 'tehlikeli araç kullanmak', 'alkollü araç kulanmak', 'ehliyetsiz araç kullanmak' ve minibüsüne çakar lamba taktırmak suçlarından toplamda 4 bin 502 TL ceza keserken, aracını da trafikten men etti. K.E.'nin ceza makbuzunu imzalarken poz vermesi de ilginç bir görüntü oluşturdu.