Mahalle muhtarları tarafından belirlenen davulculara, sahurda oruca kaldıracakları Denizlilileri bozuk ritimlerle rahatsız etmemeleri için bir günlük eğitim verildi. Belediye Bandosu müzisyenleri eşliğindeki eğitimde davulcular, ilk olarak, tek tek 9-8'lik ritim tuttu. Daha sonra ise maniler eşliğinde davul çaldı. Bozuk ritimde davul çalanlara hataları anlatılıp, düzeltmeleri sağlandı.

Denizli Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hüdaverdi Otaklı, Ramazan davulunun Türk toplumunda önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, "Ramazan davulu, geleneksel bir enstrümandır ve Türk toplumu sahura davulla kalkmaya önem verir. Biz de belediye olarak sahurda davul çalacak kişileri eğitime aldık" dedi. Otaklı, vatandaşları korsan davulculara karşı da uyarıp, belgesi olmayan davulcuların polise ve zabıtaya ihbar edilmesini istedi.

Eğitim katılan davulcular ise korsan davulculara karşı önlem alınmasını istedi. Davulcular, emeklerinin korsan davulcular tarafından çalındığını belirterek, "Biz bir ay boyunca emek veriyoruz. Geceleri vatandaşları kaldırıyoruz. Ancak korsan davulcular, evleri dolaşarak bizim almamız gereken bahşişi alıyor" diyerek yakındı.