Müteahhit Yiğit ise çiftin sözleşmede yer almayan ancak sözlü olarak konuştukları 15 bin lira kira bedelini ödemeleri halinde eşyalarını geri alabileceğini söyledi. Taraflar sözleşmenin feshi nedeniyle birbirlerine karşılıklı alacak davası açtı.

Yaşar Çallı ve kendisi gibi ressam olan eşi Çiğdem Çallı, yaz aylarında kaldığı Bitez Mahallesi'ndeki 4 katlı villalarının iç, dış dekorasyonu ve boyası için Mart ayında müteahhit Zafer Yiğit ile anlaştı. Çalışmalar sırasında kirlenip, zarar görmemeleri için, Çallı çiftinin tüm eşyaları ve sanat eserleri inşaat nedeniyle geçici olarak müteahhit Yiğit'in Turgutreis Mahallesi'ndeki evlerinden birine götürüldü. Villadaki dekorasyon çalışmalarının başlamasının ardından Çallı çifti, Ankara'ya döndü. Ancak 2 ay sonra tekrar Bitez'e gelen Çiğdem Çallı, villasındaki çalışmaların sözleşmedeki koşullara ve kendi isteklerine uygun gerçekleşmediği gerekçesiyle iddiaya göre sözleşmeyi feshetti.

EŞYALARI GERİ VERMEDİ İDDİASI


Çallı, villasındaki kalan dekorasyon işlerini ise taşeron bir firmayla anlaşıp, tamamlattı. Ancak, sözleşmesini feshettiği müteahhit Yiğit'in kendisine ait dairelerden birine depoladığı eşyalarını iade etmediğini ileri süren Çallı, "Kendisine villamın dekorasyonu için ilk olarak 50 bin lira verdim. Ancak istediklerim yapılmadığı için ödemeyi durdurdum. Bu arada müteahhit Yiğit benden yaptığı işler karşılığında 115 bin lira ve üstüne bir de 15 bin lira eşyalar için kira bedeli istedi. Geçen hafta eşyalarımı istediğimde şoke oldum. Çünkü, müteahhit parayı almadan eşyaları vermeyeceğini söyledi. Giyim eşyalarımız en değerli sanat eşyalarımız ve evimizin tüm mobilyası şu anda onun evinde. İstediği 115 bin lira için zaten karşılıklı olarak Bodrum Asliye Hukuk Mahkemesi'nde dava açtık. Ancak benden eşyalar için evinde durduğu süre içerisinde herhangi bir kira talep etmeyeceğini söylemişti. Ancak, sözünde durmadı. Eşyalarımı iade etmediği için kendisi hakkında bugün savcılığa ve Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne şikayetçi oldum" dedi.

"ASIL MAĞDUR BİZ OLDUK"


Müteahhit Zafer Yiğit ise DHA muhabirine telefon ile yaptığı açıklamada "Taşeron ile işin yüzde 70'ini bitirdim. 115 bin lira almam gerekirdi. Bunu bilirkişi tespit etti. Bu konuda dava açtım. Ancak kira ile ilgili bir sözleşmemiz yok, sadece sözlü konuşmuştuk. Kira bedeli olan 15 bin lirayı verdikten sonra eşyalarını elbette alabilir. Kimsenin malına el koymadık, sadece taşeronun, işçilerin ve benim hakkımı istiyoruz. Anlaşma bozulunca kendisine hukuki olarak kira bedelini ödemesi için ihtar çekmiştim. Asıl mağdur biz olduk" dedi.