Aydın'ın kalbine talip olan İzmir 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ile akciğerine talip olan İstanbul Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi, uygun alıcı bulunamaması nedeniyle organ naklini iptal etti. Aydın'ın böbrekleri, pankreas ve ince bağırsağı için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi, karaciğeri için Ankara Başkent Üniversitesi Hastanesi'nden iki özel ekip saat 02.00 sıralarında karayolu ile Uşak'a ulaştı.

Uşak Organ Nakli Koordinatörü Dr. Zafer Aydın yaptığı açıklamada, kalp için Ankara'dan talep olduğunu o nedenle operasyonun geciktiğini belirterek, şöyle dedi:

"Kalp için uygun alıcı bulunması yönünde koordinasyon merkezimiz konuyu ulusal boyuta taşıdı. Kalbe yine Ankara Başkent Üniversitesi Hastanesi talip oldu. Uçakla yola çıkacak olan özel ekibin Uşak'a ulaşmasının ardından operasyona başlanacak. Dolayısıyla donör Resul Aydın'ın kalp ve karaciğeri Ankara Başkent Üniversitesi Hastanesi'ne, böbrekleri, pankreası ve ince bağırsağı da İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülerek ihtiyaç sahiplerine nakledilecek."