Beş günlük tatili değerlendirmek isteyen yat sahipleri, tekneleriyle koylara adeta akın etti. Bir hafta önce en çok üç- dört teknenin bağlı bulunduğu koylar, yanyana demirleyen tekneler nedeniyle marinaya benzedi.

Ramazan Bayramı nedeniyle başta İstanbul olmak üzere, büyük şehirlerden Muğla'ya akın eden tatilcilere, tekne sahipleri de eklendi. Hisarönü Körfezi'nde marina ve iskelelere bağlı duran teknelerine gelen yat sahipleri, hemen koylara geçmeyi tercih etti. Başta Selimiye, Orhaniye, Bozburun ve Dirsek Bükü olmak üzere, deniz suyu sıcaklığının 24-26 dereceye ulaştığı birbirinden güzel koylarda tekneler neredeyse üst üste demirledi. Yatların bir bölümü de Yunanistan'ın Sömbeki (Simi) Adası'na geçmeyi tercih etti.

TATİLCİLERİ KEÇİLER KARŞILADI

Marmaris'in turistik mahallelerinden Selimiye'de, yat sahiplerinin tercihi olan ve halk arasında Naz koyu olarak bilinen Çamlı Koy'da ise keçilerin deniz kenarına inmesiyle güzel görüntüler oluştu. Botlarla, yüzmek için koya gelen tatilcileri keçiler karşıladı. Bir süre kıyıda kalan keçiler, daha sonra yollarına devam etti.