24 Ocak tarihinde mide bulantısı ve karın ağrısı şikayetleri olan 52 yaşındaki Fatma Öz, İzmir Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada Öz'e metil alkol zehirlenmesi tanısı konuldu. Öz, yoğun bakımda bir süre tedavi gördü ancak kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Öte yandan 57 yaşındaki Kenan Pehlivan, 46 yaşındaki Özcan Ünal, İbrahim Gök ve oğlu Cüneyt Gök de mide bulantısı ve karın ağrısı nedeniyle Soma Devlet Hastanesi'ne kaldırılmış ve metin alkol zehirlenmesi tanısı konulan hastalardan Özcan Ünal ve İbrahim Gök hayatını kaybetmişti.

Cüneyt Gök, Pehlivan Bosna ve Hüseyin Avni Bosna isimli vatandaşların da benzer şikayetlerle hastanede tedavi altında olduğu ve durumlarının ağır olduğu öğrenildi.

Bunun üzerine polis harekete geçti. Gözaltına alınan ancak adli kontrol şartı ile serbest bırakılan Ü.I. ve E.I.G. hakkında yeniden gözaltı kararı çıkartıldı. İki isim bu kez tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Ü.I.'nin evinde yapılan aramada 24 litre şişelenmemiş içki, 13 dolu içki şişesi, 6 litre anason ve bir litre de votka aroması ele geçirildi.

Öte yandan Ü.I.'nin bir okulda beden eğitimi öğretmeni olarak görev yaptığı öğrenildi.