Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Bodrum'da katıldığı bir açılışta, "Her gün gelen şehit haberleri, bütün yurttaşlarımızı alabildiğine üzüyor. Ben arzu ediyorum ki Güneydoğu'ya artık bomba uçakları gitmesin, turist uçakları gitsin" dedi.

DSP'den 1999-2003 yıllarında Giresun milletvekili olan Hasan Akgün'ün, Bodrum Çarşı Mahallesi'ndeki "Yaren" isimli döner restoranının açılışını Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül yaptı. Açılışa Bodrum Belediye Başkan vekili CHP'li Dursun Göktepe, Giresun Belediyesi Özel Kalem Müdürü Osman Süleymanoğlu, Giresun Tirebolu Belediye Başkanı CHP'li Burhan Takır ve çok sayıda kişi katıldı. Halkın yoğun ilgisiyle karşılaşan Sarıgül, bol bol fotoğraf çektirdi, döner kesti, kestiği döneri müşterilere ikram etti.

KOCADON'A DESTEK


Yaptığı konuşmada, tutuklanan Bodrum Belediye Başkanı DP'li Mehmet Kocadon'a destek veren Sarıgül, yargılamanın çok adil olmadığını öne sürdü. Sarıgül, şöyle dedi:

"İsterdik ki bu açılışta, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon da olsun. Kocadon'un evini ziyaret ederek, eşi ve çocuklarıyla görüştüm. Böyle olayların olması beni demokrasi adına alabildiğine üzüyor. Böyle adil olmayan bir yargılama ve demokratik sistemle içeriye alınması hiç hoş değildir. Seçilmiş insanların cezaevinde bulunması demokrasi adına son derece üzücü bir olaydır. Kocadon'un bir an önce göreve dönmesi en büyük temennimdir."

"GÜNEYDOĞU'YU ÇÖZEMEDİLER"


Suriye ile ilgili sorulara yanıt veren Sarıgül, dış politikanın önemli olduğunu ve ulusal çıkarların milletçe korunması gerektiğini belirtti. Sarıgül, dış politika konusunda, ülkeyi yönetenlerin söylediği sözlerde son derece dikkatli ve hassas olması gerektiğini belirtti. Şehitlerle ilgili değerlendirmelerde bulunan Sarıgül, şöyle konuştu:

"Her gün gelen şehit haberleri, bütün yurttaşlarımızı alabildiğine üzüyor. Ben arzu ediyorum ki Güneydoğu'ya artık bomba uçakları gitmesin, turist uçakları gitsin. Her şeyin barış ve hoşgörüyle çözülmesinden yanayım. Bugün ülkeyi yönetenler 14 yıldır iktidar, ne yazık ki Güneydoğu sorununu henüz çözemediler. Arpa boyu mesafe dahi alamadılar. Şehitlerimize baktığımız zaman, hep mütevazı aile çocukları şehit oluyor. Bu da beni oldukça üzüyor."

Bir gazetecinin, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'in şehitlerin ardından ağladığı görülen fotoğrafla ilgili ne düşündüğünü sorması üzerine Sarıgül, yanıt vermedi, teşekkür etmekle yetindi.

600 LİRA "MAKAS KESMEZ" PARASI

Mustafa Sarıgül, konuşmasının ardından restoran sahibi Hasan Akgün ve davetlilerle açılış yaptı. Makası eline alan Sarıgül, tam kurdeleyi kesecekken, 'makas kesmez' diyerek bir süre durdu. Sarıgül "Makas kesmez, dedim, çünkü böyle yerlerin açılışında veya bu tür kurdele kesimlerinde bu söz söylenir. Ben de `makas kesmez' diyerek, ilk siftahı atıyorum" diye konuştu. Sarıgül, makasların bulunduğu tepsiye cebinden çıkardığı 600 lirayı koyarak "Hayırlı olsun" dedi.