Evinin yanında bulunan ve yüksek sesli müzik yayını yapan eğlence yerlerine evinin bahçesine kurdurduğu dev hoparlörden çaldığı mehter marşıyla “ses” ve 20 metrelik projektör kulesiyle “ışık savaşı” açan Can Çelebioğlu, “taarruza” ara verdi.

Habertürk'ün haberine göre Çelebi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Can Çelebioğlu, yanında bir kız arkadaşıyla birlikte 'savaş açtığı' Marrakech Beach Club’a eğlenmeye gitti.

Çelebioğlu pazar sabaha karşı saat 03.00’te gittiği kulüpte mekânın işletmecisi Mehmet Özener tarafından karşılandı. İki kadeh votka içen Çelebioğlu bir saat kaldığı mekandan saat 04.00’te ayrıldı.

İddiaya göre Çelebioğlu giderken “Müzik sistemiyle sizi bitireceğim” diyerek çalışanlara takıldı.

‘EGOSUNU TATMİN ETTİ’


Marrakech’in sahibi Özener, yaptığı yazılı açıklamada da “Yalnızca parasına güvenerek egolarını tatmin etmek için Aya Yorgi’yi, özellikle Marrakech’i hedef aldı. Işık, devasa müzik sistemleriyle beni ve bizleri sürekli cezalandırdı. Işık olayından bir gece önce elinde votka bardağı, yanında bir bayanla saat 04.00’e kadar Marrakech’te eğlendi. Bunların kamera kaydı var” açıklamasını yapmıştı.

GÜRÜLTÜ SAVAŞININ 16 YILLIK GEÇMİŞİ


Aya Yorgi'deki gürültü savaşının kökeni 16 yıl önceye dayanıyor. Cennet koyda 1980'li yıllarda dönemin belediye başkanı Nuri Ertan'ın tavsiyesiyle arazi satın alan Çelebioğlu Ailesi, yazları Çeşme'de yaşamaya başladı.

Ancak ev yaptıkları Aya Yorgi Koyu'na 1990'lı yılların ikinci yarısında arka arkaya beach cluplar yapılmaya başladı. Bunun üzerine aile, 16 yıl önce Aya Yorgi Koyu'nda ilginç bir eylem yaptı. Bölgedeki iki işletmenin yoğun rekabet çerçevesinde yaptıkları yüksek sesli müzik yayınına isyan eden Çelebi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Can Çelebioğlu ve anne Engin Çelebioğlu, bu işletmeleri protesto etmek için evinin bahçesine dev kolonlar yerleştirdi ve müziğin sesini sonuna kadar açtı. Can Çelebioğlu'nun çaldığı mehter marşı ve arabesk müzik, işletmelerde çalınan müziği bastırmış ve burada eğlenen binlerce kişi başka bir şey duyamaz hale geldi. Bölgede açılıp kapanan birçok işletme bulunurken gürültü savaşı hiç bitmedi.

Geçen yıl da Çelebi ailesi, beach clublardan gelen müzik seslerinden dolayı evlerinde rahatsız olduğunu gerekçe göstererek, gece yarısı çoluk çocuk beach clubların önünde pankartlı eylem yapmıştı. Son olarak bir ay önce aralarında milli futbolcular Arda Turan ve Gökhan Gönül'ün de aralarında bulunduğu bir grup vatandaş Çeşme'yi ziyaret eden Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'a gürültü krizinden şikayet etmişti. Yıldırım, Can Çelebioğlu'nu arayarak konunun çözülmesini isterken, İzmir Valisi Cahit Kıraç da ertesi gün yaptığı toplantıda tarafları uzlaştırmıştı.