Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde dün şehit olan Er Vedat Dolançay'ın tezkere almasına 4 ay kaldığı ve askere gitmeden önce Bodrum'da çalıştığı ortaya çıktı. Er Dolançay'ın Bodrumlu arkadaşlarından kuaför Uğur Aslan ile şehit olmadan birkaç saat önce saat 11.31'de telefon ile mesajlaştığı öğrenildi. Dolançay mesajında "Az kaldı kardeşim ölmesek gelicez beni sabırsızlıkla bekliyormuşsun" yazdığı, Arslan'ın da "Aynen Kardeşim Gel Biran önce" diye yanıt verdiği ortaya çıktı.

Bodrum'daki bir dalış merkezinde çalışan ve amatör küme takımlarından birinde futbol oynadığı öğrenilen 21 yaşındaki er Dolançay'ın şehit haberi Bodrum'da birlikte çalıştığı ve sık sık halı sahada futbol oynadığı arkadaşlarını yasa boğdu. Arkadaşının şehadet haberi öncesi son kez telefon mesajı attığı kuaför Uğur Aslan, duygularını DHA muhabirine şu sözlerle anlattı:

"Mesajında ölmezsem gelicem diyordu, boğazıma bir şey takıldı. Zor cevap yazdım, sonra acı haberi aldık, şoke olduk. Cuma günü kaymakamlık kupası futbol turnuvasında onun fotoğraflarının basılı olduğu formalar ve teröre lanet pankartı ile sahaya çıkacağız. Vatan toprağını korumak için gittiği Cizre'de şehit olan ve kendisini Bodrum'da çok sevdiren arkadaşımızı unutmayacağız. Burada yaşam koşulları içerisinde ağabeyleri ile birlikte inşaatlarda çalışıp memleketindeki annesi babasına para gönderiyordu" dedi.