Soma Mezarlığı içerisinde yer alan Madenciler Şehitliği'ni ziyaret eden işçilerin aileleri, çocukları ve yakınları gözyaşlarına engel olamadı.

Ramazan Bayramı'nın ilk gününde Soma Madenciler Şehitliği ziyaretçi akınına uğradı. Şehitlikte yatan 39 madencinin aileleri ile çok sayıda vatandaş mezarlıkları ziyaret etti.

Mezarlık ziyaretinde bulunan vatandaşlar da şehit madencilerin mezarlarının başında Kur-an'ı Kerim okudu, dua etti.

Maden faciasında hayatını kaybeden işçilerden Uğur Çolak'ın biri 7 aylık, diğeri 1,5 yaşındaki iki oğlu, eşi, babası ve annesinin mezarlık ziyareti duygusal anların yaşanmasına neden oldu.

Emzikleriyle babalarının mezarına geldiler

Mezarı başında baret bulunan oğlunun toprağına su döken baba İsmail Çolak, "Bundan sonra bizim için bayram olmaz" dedi.

Oğlunun mezarı başında gözyaşı döken anne Gülsüm Çolak ise acılarının 13 Mayıs'ta olayın ilk günü gibi halen taze olduğunu, içlerinin yandığını belirtti.

Geçen bayramda oğlunun ailesiyle Çanakkale'ye bayram ziyaretine gittiklerini dile getiren Çolak, "Keşke sağ olsaydı da ben de onlara destek olsaydım. Sebep olanlardan Allah hesap sorsun" dedi.

Eşini kaybeden Duygu Çolak da üzüntüsünü dile getirdi. Şehit madencinin 7 aylık oğlu Ulaş Bereket ile 1,5 yaşındaki oğlu İsmail Çolak da ağızlarındaki emzikleriyle babalarının mezarını ziyaret etti.

"Bayramımızı 2 ay önce bitirdiler"

Faciada hayatını kaybeden maden işçilerinden 29 yaşındaki Ali Çiftçinin eşi ve kızı da mezarlık ziyaretinde bulundu. 5 yaşındaki Ecrin Nur'un babası için dua ettiği mezarlıkta eşi Sibel Çiftçi ise hem dua etti hem de gözyaşları döktü.

Çiftçi, "Bizim bayramımız 2 ay önce bitti. Bayramımızı 2 ay önce bitirdiler. Daha önceki bayramlarda bayramlaşmaya giderdik, gezerdik" diye konuştu.

Bu arada, şehitlik içerisinde kurulan bölgede gün boyunca Kur-an'ı Kerim okundu.

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel de mezarlığı ziyaret ederek madenci aileleriyle görüştü.