Eynez ocağında 10 yıldır çalıştığını söyleyen Sami Yavuz, "Bizler 30 Kasım'da işten çıkarıldık. Daha sonra İş-Kur'dan 980 lira işsizlik maaşı alıyordum. Bu ay bu para da artık son olacak. İşsiz güçsüz ne yapacağız? Benim evim kira, iki çocuğum var, şu an okumakta olan. Benim gibi böyle işsizlik maaşı biten, bini aşkın madenden çıkarılan işçi arkadaşlarım mevcut. Şu an onlar da benim gibi böyle kara kara düşünüyor, ne yapacağını bilmiyor. Önümüzü de göremiyoruz." dedi.

'O SÖZLER NEREDE KALDI?'

Kendilerine sözler verildiğini aktaran Yavuz, "O sözler nerede kaldı? 'Hiçbir işçiyi mağdur etmeyeceğiz.' dedikleri o sözlerin bizlere şimdi cevaplarını versinler. Biz şu an gerçekten sokakta kalanlardan olduk. İşsiz güçsüz ortada kaldık. İşten çıkarıldıktan sonra 6 ay boyunca işsizlik parasından idare olmaya çalıştık. Şimdi bunu da artık alamayacağız. Bir yandan şirketler bizlere iş vermiyor. Bunun yanında, hakkımız olan yasal alacağımız, kıdem tazminatlarının halen ne zaman verileceği konusunda bir belirtisi yok." şeklinde konuştu.

'SESİMİZİ KİMSELERE DUYURAMADIK'


"Bizleri, 'kasımda vereceğiz, aralıkta vereceğiz' diye oyalayıp durdular." diyen Yavuz, "Hiçbir yetkilinin, bununla ilgili hiçbir açıklaması yok. Bunun yanında sendikalar, arkamızda hiçbir zaman durmadılar. Bize, 'Gidin mahkemeye, dava açın.' dediler. Zaten dava açsak biz bununla alakalı, iki iki buçuk yıl süreç olacak. Bu şirketin mallarına TMSF el koydu ama ne yazık ki bir arpa boyu ilerleme yok. Bizim paramızı kim verecek? Devlet mi, şirket mi, bize biri gelsin, açıklama yapsın. Bu zamana kadar işçi arkadaşlarımızla sesimizi duyurmak için yaptığımız yürüyüşler olsun, oturma eylemleri olsun zerre kadar olumlu bir sonuç bulmadı. Artık canımıza tak etti, etmeye de devam ediyor." diye konuştu.

'ESNAF BENİ İCRAYA VERECEK'

Sami Yavuz, "Soma'da işsiz kalan o kadar madenci arkadaşlarım, şu an esnaflara borçlarını ödeyemez duruma geldi. Esnaf da çok zor durumda, Ben kendim bile dört aydır taksitlerimi ödeyemez oldum. Esnaf, beni icraya vereceğini söylüyor. Ben de ver, canın sağolsun diyorum. Bana verse devlet zaten, ben de borcumu hemen ödeyeceğim ama işte nasıl ödeyeyim? Aldığım işsizlik parasıyla kira mı vereyim, evimin elektrik, suyunu mu ödeyeyim, yoksa çocuklarımın eğitimi için mi harcama yapayım? Ben de artık bilemez oldum. Eğer bizde para olursa esnaf da alacağını alır, yüzler de güler." dedi.