Adını yaşadığı maden faciasıyla duyuran Manisa Soma'dan bugün bir acı haber daha geldi. İmbat Madencilik'te çalışan maden işçisi Metin Keskin sırtına düşen kömür parçası nedeniyle hayatını kaybetti.

Evli ve 3 çocuk babası Metin Keskin'in sırtına bugün saat 8.30 sıralarında büyük bir kömür parçası düştü. Kömür parçasının etkisiyle göğsünü önündeki direğe çarpan ve direkteki pim göğsüne saplanan Keskin ağır yaralandı. Arkadaşlarının madenden çıkarttığı Keskin ambulansla Soma Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken yolda hayatını kaybetti.

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel duruma isyan etti. Özel, hükümetin madenlerde iş güvenliği için kılını kıpırdatmadığını söyledi. Özel sözlerine şöyle devam etti:

"Ağlayan anayı parayla, hak arayan madenciyi tomayla susturmaya çalışanlar madendeki iş güvenliği için kılını kıpırdatmıyor, ölümler sürüyor. 13 Mayıs'tan bu yana madenlerde iş güvenliğini artıracak bir arpa boyu karar meclisten çıkmadı. Oysa ki bakanın en güvenli dediği Soma A.Ş.'de 301 madencimizi yaşamını yitirdi. İktidar partisi, patronların maliyetini arttırmamak için hiçbir şey yapmıyor. Türkiye'de işçi sağlığı patronun kazancının yanında maalesef ilgi görmüyor. Maden en riskli iş grubu, güvenlik için ne gerekiyorsa yapılmalı."

Soma'da 13 Mayıs'ta meydana gelen kazada 301 maden işçisi şehit olmuştu.

KAZANIN ARDINDAN OCAKTA ÜRETİM DURDURULDU


Soma Kaymakamı Bahatten Atçı, maden işçisi Metin Keskin'in iş kazası sonucu ölmesinin ardından tesiste üretimin şirket tarafından durdurulduğunu, işçilerin evlerine gönderildiğini açıkladı.

Kaymakamlık binası önünde yaptığı açıklamada, yaşanan kaza nedeniyle duyduğu üzüntüyü dile getiren Kaymakam Bahattin Atçı şu bilgileri verdi:

"Hayatını kaybeden madencimiz Metin Keskin. 36 yaşında, Soma nüfusuna kayıtlı ama aslen Balıkesir Savaştepeli. 2008 yılından beri madende çalışan bir kardeşimiz. Maalesef bu tür kazalar işçi yoğunluklu bir sektör olduğu için meydana geliyor. Üzücü bir olay.  Kazanın, direk devrilmesi sonucu olduğunu söylediler. Oradaki kömürleri destekleyen direklerden bir tanesi işçi kardeşimiz geri geri giderken devrilmiş. Olay, direğin üzerine devrilmesi sonucu meydana geliyor. Ambulans ile hastaneye intikal ederken yolda hayatını kaybediyor."

Kaymakam Atçı, jandarmanın olayla ilgili soruşturma başlattığını bildirdi.