Memleketindeki Suriyeli mülteci yoğunluğunun artması üzerine iş bulamayan amca çocukları olan Gaziantepli Tilkici ailelileri, bir yakınlarının tavsiyesiyle Çanakkale'nin yolunu tuttu. Hiçbir hazırlık yapmayan, eski 2 otomobil ve birkaç parça eşyayla yola koyulan aileler burada da umduğunu bulamadı. Ebeveynler, 40'ar lira yevmiyeyle bir tarlada çalışmaya başladı. Tarla sahibinin ön ayak olmasıyla da, şehir çıkışı eski mezarlığın karşısındaki metruk bir binada aileler barınmaya başladı. Tek göz ev, sadece çocukların içine sığmasına yetti. Ebeveynler, metruk evin yanındaki çam ağaçlarının altına serdikleri halıların üzerinde yatıp kalkmaya başladı. Ailelerin aynı zamanda Gaziantep'ten gelirken, yanlarında getirdikleri biri hamile 3 köpeğe da bakmaya çalıştığı görüldü.

Ekonomik imkansızlıklar nedeniyle bir tencerede kaynayan yemeği 15 kişi paylaşıyor. Çocuklar karınlarını, ellerine aldıkları ekmeği tencerenin içindeki yemeğe banarak doyuruyor. Camları kırık, tek göz odada yaşam mücadelesi veren aile; yetkililerden kalacak yer konusunda yardım bekliyor. Memleketlerinde iş bulamayıp aç kaldıkları için kaçıp Çanakkale'ye geldiklerini söyleyen 6 çocuk annesi Songül Tilkici, "Çapaya, birere, domatese, çileğe çalışmaya geldik. Ama kalacak yerimiz yok. Tarla sahibi bize burayı gösterdi, burada kalıyoruz işte. Devlet bize bir yer göstersin. Biz burada çalışalım. Çocuklarımızı okula gönderelim" dedi.

AİLE VE SOSYAL MÜDÜRLÜĞÜNDEN YARDIM KOLİSİ

İçler acısı durumundan haberdar olan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü görevlileri, ailelerin yaşadığı yere gelerek durum tespiti yaptı. Yanlarında bir koli Ramazan Paketi getirerek aileye erzak yardımı da yapan görevliler, daha sonraki günlerde de erzak yardımı yapmaya devam edeceklerini söyledi.