Olay, saat 14.45 sıralarında Uşak- İzmir karayolu kenarında bulunan Uşak Belediyesi'ne ait Huzurpark Mesire Alanı'ndaki süs havuzunda meydana geldi. Kimliği henüz tespit edilemeyen 15-16 yaşlarındaki genç, serinlemek için havuza girmeye karar verdi. Kıyafetlerini çıkarttıktan sonra 2 metre yüksekliğindeki istinat duvarından havuza atlayan genç, başını beton zemine çarpıp hareketsiz halde kaldı. Çevrede o anda kimsenin bulunmamasından dolayı dakikalarca suda kalan genç, boğuldu. Gencin cesedi, bir süre sonra parkta görevli belediye işçileri tarafından bulundu.

Kimliği belirsiz gencin havuzun dibinde hareketsiz yattığını gören görevliler olayı polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri ve polisler, genç çocuğun sudan çıkartılması için Uşak Belediyesi Arama Kurtarma ekibine haber verdi. AKS ekibi,  havuza girip gencin cansız bedenini sudan çıkarttı. Sağlık ekipleri yaptıkları kontrolde gencin öldüğünü belirledi.

Olay yerine gelen Cumhuriyet Savcısı'nın incelemesinin ardından gencin cesedi ön otopsi için Uşak Devlet Hastanesi Morgu'na kaldırıldı. Polis gencin kimliğini belirlemek için çalışma başlatırken, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

"AİLELER ÇOCUKLARINI UYARSIN"


Olayın ardından Huzurpark Mesire Alanı'na incelemelerde bulunmak üzere gelen Uşak Belediye Başkanı bağımsız Ali Erdoğan, "Özellikle yaz sezonlarında boğulma vakaları sıklıkla görülüyor. Gölet ve süs havuzlarına girenlerde boğulma vakaları yaşanıyor. Bu yıl belediye olarak iki ücretsiz yüzme havuzunun inşaası için çalışmalarımız devam ediyor, çok yakında ihalesine çıkacağız. Burada özellikle anne ve babaların çocuklarını göletlere ve süs havuzlarına girmemeleri konusunda uyarması gerekiyor. Çocuğumuza Allah'tan rahmet, ailesine de sabırlar diliyorum" dedi.