Geçtiğimiz günlerde yemek yerken silahlı saldırıya uğrayan ve yaralanan CHP'li Bülent Tezcan 4 günün sonunda taburcu oldu. Adnan Menderes Üniversitesi Eğitim Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde tedavi gören Tezcan, ayrılmadan önce hastane odasında açıklama yaptı.

Saldırının provokatif amaçlı olduğunu belirten Tezcan, Türkiye'de çatışma ortamı yaratılmak istendiğini söyledi. Gizli ellerin siyasetin ekseninde kavga ve çatışmayı planladığını belirten Tezcan, bu eller düğmeye bastığı için bu saldırının meydana geldiğini düşündüğünü ifade etti.

Tetikçilerle meşgul olmadıklarını belirten Tezcan, onların cezalarını alacağını ama arka planında bu saldırıyı planlayanların olduğunu söyledi. Tezcan, adli mercilerin de bunları ortaya çıkarması gerektiğini söyledi.


SİYASETİN GÖREVİ UZLAŞMAYI TEŞVİK

Siyasetçilerin görevinin çatışmayı değil uzlaşmayı teşvik etmek olduğunu da belirten Tezcan, siyaset kurumunun çözüm kurumu olması gerektiğini vurguladı. Şehitlerin olmadığı, terörün can almadığı, yeni çatışma kapılarının açılmadığı bir Türkiye'yi özlediklerini belirten Tezcan, Türkiye tarihinde bu tarz kanlı tabloların çok yaşandığını ve bunların kimseye bir faydası olmadığını anlattı.

Bugün bir siyasi eğilimle teması bulunan kişinin suikast için kullanılacağını yarın ise farklı bir kesimin kışkırtıp başka bir siyasetçinin suikaste uğrayabileceğini belirten Tezcan, amacın sağ-sol çatışması yaratman olduğunu ve buna fırsat vermeyeceklerini söyledi.

Hastanede bulunduğu sürede kendisiyle ilgilenen, arayan soran herkese teşekkür eden Tezcan, daha sonra sedye ile hastaneden çıkartılarak Ankara'ya gitmek üzere kentten ayrıldı.