Bodrum Limanı’ndaki günübirlik tur teknelerinin işletmeciliğini yapan Bodrum Deniz Taşıyıcıları Kooperatifi’nin yönetim kurulu üyeleri ve denizciler 'Sahranur' adlı teknede toplantı yaptı. 85 üyeli kooperatife yeni üye olmak isteyen kaptanların da katıldığı toplantıda, üye olmak isteyen ancak talebi kabul edilmeyen 38 yaşındaki Cengiz Tanyeri ile kooperatif yönetim kurulu üyeleri 42 yaşındaki Mehmet Başaran ve 45 yaşındaki Fehmi Koçak arasında tartışma başladı. Tartışma kısa süre sonra tekme tokatlı kavgaya dönüştü. Teknenin içinde yaklaşık 15 dakika süren kavga polisin gelmesiyle sona erdi.

Olayda, Cengiz Tanyeri, Fehmi Koçak ve Mehmet Başaran çeşitli yerlerinden yaralandı. Kavga sonrası Cengiz Tanyeri, Fehmi Koçak, Mehmet Başaran ve Mehmet Çıtak gözaltına alınarak ilçe emniyet müdürlüğüne götürüldü. Tanyeri, Koçak, Başaran ve Çıtak ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Fehmi Koçak yaptığı açıklamada, "Bazıları kooperatife zorla üye olmak istiyor ve bizleri tehdit ediyor. Yönetim kurulunun uyarılarını dikkate almadan ortak olmak istiyorlar. Zorla, şiddetle bir yere varamazlar" dedi.