Yurtdışına asker gönderilmesi ve silahlı yabancı güçlerin Türkiye'ye gelmesine imkan tanıyan tezkerenin TBMM'nde bugün oylanacak olması nedeniyle, Manisa Tabip Odası, KESK Şubeler Platformu, DİSK üyeleri ile Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) üyeleri Manolya Meydanı'nda ortak basın açıklaması yaptı. 'IŞİD'e Destek Tezkeresi'ne Hayır' adı altında bir araya gelen yaklaşık 80 kişi adına basın açıklamasını Manisa Tabip Odası Başkanı Derya Tekbayık okudu.

IŞİD'ın dünyada barbarlığın sembolü haline geldiğini söyleyen Tekbayık, "IŞİD, başta ABD olmak üzere bölgesel ve uluslararası tüm güçlerin yarattığı, vahşet ve barbarlığın sembolüdür. IŞİD'e karşı halkların verdiği mücadele, insani değerleri, barışı, bölgede yaşayan tüm halkların özgürlüklerini savunma mücadelesidir" dedi.

TBMM'ye gelen tezkereye DİSK, KESK, TMMOB ile TTB'nin (Türk Tabipler Birliği ) karşı olduğunu söyleyen Tekbayık, "Hükümete Irak ve Suriye'de savaş yetkisi verecek bir tezkereye kesin olarak karşıyız. Bu tezkerelerin TBMM'den onay almasına karşı demokratik tepkimizi alanlarda göstermeye devam edeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti'nin sınırları dışındaki askeri operasyonlara dahil olmasına ilkesel olarak karşıyız. Türkiye'nin komşu ülkelerle ve halklarla barışçı bir ilişki kurması gerektiğine inanıyoruz. Yine ilkesel olarak emperyalist koalisyon güçlerinin bölgede yaptığı askeri operasyonların niteliği ve sonuçları ortadadır. Katliamlara yol açabilecek bir tezkereye hayır diyoruz" diye konuştu.

Tekbayık'ın açıklamasının ardından yaklaşık 80 kişilik grup 'Çıkarsa tezkere Bilal gitsin askere', 'Savaşa hayır, barış hemen şimdi' sloganları attıktan sonra dağıldı.