60 yaş üzerindeki dede ve nineler, torunlarıyla katıldıkları koşu yarışmasını kazanmak için büyük çaba gösterdiler. İpi göğüslemek için birbirlerine çelme takanların bile olduğu yarışmayı izleyenler kahkahalara boğuldu.

Simav, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı farklı bir etkinlikle kutladı. Kaymakamlık tarafından Akbaldır Stadyumu'nda, "Dedeler ve Nineler Torunlarıyla Elele 100 Metre" sloganıyla koşu düzenlendi. Vatandaşlar önce ninelerin nefes kesen yarışını izledi. Torunlarının elini tutan nineler 100 metreyi 60 saniyede tamamladı. Yarışmada birinciliği 4 torun sahibi Samime Öztürk, ikinciliği 3 torun sahibi Hanım Akbulut, üçüncülüğü 2 torun sahibi Adalet Şahinkaya elde etti.

Piste daha sonra dedeler çıktı. Dedeler de tıpkı nineler gibi torunlarına yaslanarak katıldığı yarışı önde bitirebilmek için birbirleriyle kıyasıya bir mücadelenin içerisine girdi, hatta ipi göğüslemek için birbirlerine çelme takanlar bile oldu. Töreni izleyen yüzlerce vatandaşın tezahüratı arasında yarışı 65 saniyede Yeni Mahalle'den 5 torun sahibi Salih Kuzgun birinci, 3 torun sahibi Mustafa Çubuk ikinci, 4 torun sahibi Enver Buyroz üçüncü olarak tamamladı.

PARA ÖDÜLÜ

Yarış başlamadan önce ısınma hareketleri yapan dedeler ve ninelere, kutlamaları izlemeye gelen vatandaşlar ve yakınları tezahüratlarıyla destek verdi. Koşuların sonunda Kaymakam Yüksel Ünal yarışmayı kazanan birincilere 300, ikincilere 200, üçüncülere de 100 lira para ödülü verdi. Ünal, medeni cesaretlerinden dolayı yarışmaya katılan 12 dede ve 5 nineye teşekkür ederek, "Hepsini alınlarından öpüyorum" dedi.

İlginç yarışmaya katılmak için 100'ün üzerinde dede ve ninenin talepte bulunduğunu ifade eden Kaymakam Yüksel Ünal, "Yarış öncesi yarışmacıları sağlık kontrollerinden geçirdik. Herhangi bir rahatsızlığı, özellikle kalp ve damar rahatsızlığı ile şeker ve tansiyon hastalıkları olanları yarışmaya almadık. İlçede ikinci kez düzenlenen yarışmanın ilgi görmesi bizleri mutlu etti. Sponsorlarımıza ayrıca teşekkür ediyorum. Bu tür değişik etkinliklerimiz devam edecek. Geçen yıl geçirdiği depremin stresinden dolayı sıkıntılı günler geçiren Simav halkına bu tür ilginç yarışmalar iyi geldi" diye konuştu.