Edirne’den 27 Haziran’da Türkiye'ye giriş yapan Güney Koreli çiftçi Kitae Kang, sponsorunun verdiği traktörle tek başına İstanbul, Bursa, Balıkesir, Manisa, İzmir ve Aydın’dan sonra Denizli’ye geldi. Turizm beldesi Pamukkale’ye giden Kang, ilk olarak travertenleri gezdi. Pamukkele’de ilgi odağı olan Güney Koreli çiftçi, amacının çiftçilerin sorunlarını dünya gündemine taşımak olduğunu söyledi. Güney Kore’de pirinç ürettiklerini ve para kazanamadıklarını belirten Kang, “Çiftçilik bizim baba mesleği. Ancak artık günümüzde çiftçilikten fazla para kazanamıyoruz. Çünkü çiftçilerin yaşadıkları sıkıntılar gündeme gelmiyor. Ben de bunu gündeme taşımak için dünya turuna çıktım. Gittiğim her yerde çiftçilerimize sahip çıkın çağrısında bulunuyorum. Gezdiğim yerlerde insanlar bana çok sıcak davranıyor. Türk insanı çok sıcakkanlı” dedi.

Traktörüyle Denizli’den sonra Konya, ardından da Ankara’ya gideceğini ifade eden Kang, “Ankara’da Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı ile görüşüp, çiftçilerin sorunlarını aktarmak istiyorum. Umarım beni misafir ederler. Amacım sadece dünyada çiftçinin yaşadığı sıkıntıları Türkiye'de bir bürokrata anlatmak” diye konuştu.

Dünya turunun 2 yıl sürebileceğini belirten Kang, Türkiye'den sonra Çin’e gideceğini ve 4 ay traktörle Çin’de gezeceğini kaydedip, “Çin gezimin ardından yürüyerek Nepal, Hindistan, Pakistan, Kazakistan, Azerbaycan, İran, Özbekistan gibi ülkelere gideceğim” dedi.

Pamukkale’de Artemis Yörük Otel’de kalan Kang, yarın traktörüyle tekrar yola çıkacak.