Ayvalık’ta turizm sezonu başlamasına rağmen, altyapı çalışmalarının tamamlanmış olması Sakarya Mahallesi Cumhuriyet Caddesi’ndeki esnafı kızdırdı. Caddeki Antikhan Butik Otel’in işletmecisi Ünal Çakmak (32), Japon turistlerin oteli terk ettiğini belirterek, rezervasyon iptalleri de yaşadıklarını söyledi. Çakmak, 1 Haziran’da başlayan inşaat yasağına rağmen Cumhuriyet Caddesi’ndeki yolların Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş’nin yeni trafo hattı çekmesi için kazıldığını, aynı kazıda Ayvalık Belediyesi’nin de içme ve kullanma suyu şebekesini yenileme çalışması yaptığını söyledi.

Çakmak, “İnşaat yasağına rağmen yapılan bu kazı çalışmaları biz küçük işletmecileri olumsuz yönde etkiledi. Otelimin önü kapanınca konaklama yapan turistler ve tatilciler oteli boşalttı. Mağduriyetimi Ayvalık Kaymakamlığı’na ve belediye bildirdim. Sorunun çözümü için olumlu bir yaklaşım gösterilmedi, çalışmalarını sürdürdüler. Kaymakamlığa yaptığım başvuru da ’gerekli izinlerinin bulunduğu’ söylendi. Rezervasyonlarımız dolu olduğu halde otelimizi boşalttılar, ileriye dönük olan rezarvasyonlarımızı da kaybettik. Mağduriyetimiz büyük, bunun giderilmesi için dava açacağım” dedi.

12 oda 30 yatak kapasiteli otelden ayrılan müşterilerin yazılı gerekçelerini de aldığını kaydeden Çakmak, “Parasal anlamda kayıplarımızın ve bu kötü durumdan kaynaklanan prestij kaybımızın tazminat olarak bana geri ödenmesini talep edeceğim. Bu konuda kesinlikle dava acağım. Bu tür çalışmalara nasıl izin veriliyor bilmiyorum, aklım da almıyor. Bölgenin turizm sezonu iki ay. Bu süre içinde, bir hafta 10 gün süren çalışma bizi bitiriyor. Tazminat için bütün yasal haklarımı kullanacağım” diye konuştu.

Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant ise, Cumhuriyet Caddesi’nde yapılan çalışmayla ilgili olarak şikayet üzerine incelemeye başlatıldığını belirtti. Nalbant, yapılan çalışmadan ilçeye gelen yerli ve yabancı turistlerin kötü izlenimlerle ayrılmamaları açısından ilgili kuruluşları çalışmanın ivedilikle bitirilmesi yönünde uyardıklarını söyledi.