Menderes ilçesi Tavşan adası yakınlarında kaçakları taşıyan teknenin batması nedeniyle sürdürülen arama kurtarma çalışmalarında, bir kız çocuğu ile kadın cesedine ulaşıldı.

Tavşan adası açıklarında arama kurtarma çalışmalarını havadan ve denizden sürdüren Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı ekipler, denizde bir çocuk ile kadının cesedine ulaştı.

Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri tarafından kıyıya getirilen cesetlerin, savcılık tarafından yapılan incelemenin ardından otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderileceği bildirildi.

Sağ olarak kurtarılan Ragıp Rahman'ın verdiği bilgi doğrultusunda, cansız bedenlerine ulaşılan kişilerin 5 yaşlarındaki kız ile annesi olduğu değerlendiriliyor.

Teknenin batmasıyla kaybolan 8 kişinin cesedine ulaşılmış oldu.

OLAY

Menderes ilçesinin Ürkmez ve Gümüldür beldeleri açıklarındaki Tavşan adası yakınlarında, yasa dışı yollardan Yunan adalarına geçmeye çalışan kaçakların bulunduğu tekne batmıştı.

Arama kurtarma çalışmasına Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı 5 bot, 2 helikopter ve 1 uçak katılmış, çalışmalarda bazı kişiler sağ olarak kurtarılmıştı.

İzmir İl Sağlık Müdür Yardımcısı Turan Sofuoğlu, sağ olarak kurtarılan 4 kişinin kendi ekiplerince, 1 kişinin ise Sahil Güvenlik Hava Komutanlığı'na bağlı helikopterle hastanelere kaldırıldığı bilgisini vermişti.

Gümüldür'de balıkçılık yapan Mehmet Ülük, batan tekneden kurtarılan 16 yaşlarındaki Ragıp Rahman'ın güvenlik güçlerine anlattıklarına tercümanlık yaptığını, Rahman'ın "16 kişinin şişme bot ve polyester tekne ile denize açıldıklarını, çıkan fırtına nedeniyle her iki deniz taşıtının da alabora olduğunu, kayıplar arasında 4,5 yaşındaki kız çocuk ile annesin de bulunduğunu" anlattığını söylemişti.