Adnan Menderes Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü son sınıf öğrencisi B.Z., iddiaya göre, aynı fakültede Resim İş Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Ömer U.'nun arkadaşlık teklifini kabul etmedi. Reddedilmeyi hazmedemeyen Ömer U., iddiaya göre, olayı anlattığı sınıf arkadaşı İhsan Ç. ile B.Z.'ye tuzak kurdu. İhsan Ç., B.Z. ile tanışıp kısa sürede kendisine aşık etti.

Sevgili olduktan bir süre sonra İhsan Ç., B.Z.'yi telefonla arayarak evine davet etti. İddiaya göre çirkin tuzak bundan sonra şöyle gelişti:

Genç kız gelmeden önce Ömer U., eve gelip yatak odasına saklandı. Kendisine kurulan tuzaktan habersiz sevgilisinin evine giden B.Z., ilerleyen saatlerde İhsan Ç. ile birlikte oldu. İlişkiyi seyreden ve bir yandan da kamerayla kayda alan Ömer U., odaya girerek sevişme görüntülerini çektiğini söyledi. Ömer U., kendisiyle ilişkiyi girmezse görüntüleri ailesine göndereceği ve sosyal medyada yayınlayacağı şantajıyla, B.Z. ile cinsel ilişkiye girdi.

Ömer U. daha sonra da aynı şantajı yaparak B.Z. ile ilişkiye girmeye devam edince, buna dayanamayan B.Z. polise başvurdu. Ahlak Büro Amirliği ekipleri tarafından gözaltına alınan İhsan Ç. ve Ömer U., 'cinsel saldırı ve şantaj' suçlamalarından sevk edildiği adliyede tutuklandı.