Kaza Uşak'ta dün saat 22.30 civarında meydana geldi. Azerbaycan uyruklu 5 üniversite öğrencisi İzmir'den Uşak'a doğru yola çıktı. Uşak Üniversitesi'nde okuyan öğrencilerden Ali Kerimli yönetimindeki otomobil iddiaya göre aşırı hızlıydı. Kontrolden çıkan otomobil önce orta refüje çıktı. Sonra ağaçlara çarparak ilerleyen araç, çarptığı elektrik direğini de devirdi. Otomobil son olarak karşı şeritten gelen Adnan Kan yönetimindeki otomobille kafa kafaya çarpışarak ters döndü. Diğer otomobil ise yağmur kanalına savruldu.

Kazayı görenler durumu sağlık ve polis ekiplerine bildirdi.

Gelen sağlık ekipleri, Ali Kerimli'nin kullandığı otomobilde bulunan Azerbaycan uyruklu Uşak Üniversitesi ikinci sınıf öğrencileri Ulvi Sadıgoff ile Evlin Behmenli'nin hayatını kaybettini belirledi. Kazada sürücü Ali Kerimli ile Anar Musayev, Mayıs Hasanov ve diğer otomobildeki aynı aileden Adnan Kan, eşi Emine Kan ve çocukları Esra Kan ve Hasan Hüseyin Kan da yaralandı. Yaralılar ambulansla götürüldükleri Uşak Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Ancak hastanede tedavi altına alınan Anar Musayev, yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Yaralılardan Adnan Kan, çocukları 6 yaşındaki Esra ve 4 yaşındaki Hasan Hüseyin Kan'ın durumlarının ağır olduğu öğrenildi.

Olay yerinde yapılan incelemenin ardından Ulvi Sadıgoff ile Evlin Behmenli'nin cesetleri otomobilden çıkarılarak Uşak Devlet Hastanesi Morgu'na kaldırıldı.

Devrilen elektrik diğerindeki akım ilgili ekip tarafından kesildi. Kaza nedeniyle Uşak-İzmir karayolu çift yönlü olarak 2,5 saat trafiğe kapalı kaldı. Temizlik çalışmalarının ardından karayolu yeniden trafiğe açılıdı. Polis kazayla ilgili soruşturma başlattı.