Hollandalı Ricardo Prank ile annesi Sabrine Prank geçen hafta tatil için Marmaris’e geldi. Ricardo Prank, 20’nci doğum gününü geçen Çarşamba günü otelde pasta kesip annesiyle kutladı. Anne Sabrine Prank, oğluna 1500 TL değerinde cep telefonu hediye etti. Ricardo Prank, daha sonra eğlenmek üzere Barlar Sokağı’na gitti. Alkol alıp geç saatlere kadar eğlenen Ricardo Prank, mekandan ayrıldıktan sonra Yat Limanı’nda bulunan Ahtopat Heykeli yanına gidip bir süre bankta oturdu. Daha sonra kaldığı otele döne Hollandalı genç turist, odasına geldiğinde cep telefonunun yanında olmadığını fark etti. Annesini uyandıran Ricardo Prank, bankta otururken üç kişinin yanına geldiğini ve bıçak çekip zorla 40 sterlin ile hediye cep telefonunu alarak kaçtıklarını söyledi. Bu durum üzerine anne, oğluyla Çarşı Polis Merkezi’ne gitti ve durumu anlattı.

GÖRÜNTÜLER YALANI ORTAYA ÇIKARTTI

Harekete geçen polis ekipleri, söz konusu bölgedeki mobese ve işyerlerinin güvenlik kamerası kayıtlarını inceledi. Yaklaşık yarım saat bankta oturan Ricardo Prank’ın yanına kimsenin gelmediği belirlendi. Genç turistin tekrar ifadesine başvuruldu ve Ricardo Prank, annesinin kızmasından korktuğu için yalan söylediğini itiraf etti.

GASP YALANI PAHALIYA PATLADI

Ricardo Prank’ın yalanı ortaya çıkınca konu nöbetçi savcıya bildirildi ve 'Suç uydurup, yalan beyanda bulunmak' suçundan sınırdışı edilmesine karar verildi. Genç turist, Marmaris Yabancılar Grup Amirliği ekiplerine teslim edildi. Anne Sabrine Prank, otelden oğlunun eşyalarını alıp polis merkezine getirdi ve daha sonra tatilinin kalan kısmını tamamlamak üzere otele döndü. Sınırdışı edilen Ricardo Prank’ın 3 yıl boyunca Türkiye’ye girişi de yasaklandı.