Yüksekova İlçesi Dağlıca Bölgesi’nde, geçen 22 Temmuz’da inişe geçtiği sırada düşen Jandarma Genel Komutanlığı’na ait S-70 Sikorsky tipi helikopterde bulunan ve ağır yaralı olarak Van Asker Hastanesi’ne kaldırılan Uzman Çavuş Oktay Yuca, ilk tedavisinin ardından helikopterle Ankara’daki Gülhane Askeri Tıp Akademesi’ne (GATA) sevk edildi. Hızla iyileşen genç Uzman Çavuş Yuca’nın, Manisa’nın Selendi İlçesi’ne bağlı Çanşa Köyü’nde yaşayan ailesi Selendi Kaymakamı Yusur Cıbır ve Belediye Başkanı MHP’li Nurullah Savaş’ın yardımıyla GATA’ya gitti.

KIZINI İLK KEZ GÖRDÜ

Açık kalp ameliyatı olduğu için Van’a gidemeyen baba Adil ile eşi Rafiye, gelini Naime ve 1.5 aylık torunu Aygül Yuca, GATA’da Uzman Çavuş Oktay Yuca ile hasret giderdi. Görevi nedeniyle baba ocağına gelemeyen ve doğumunu telefonla öğrendiği kızını hiç göremeyen Uzman Çavuş, büyük sürpriz yaşadı. Kızını ilk kez hasta yatağında gören, sarılıp koklayan Yuca, zaman zaman gözyaşlarına hakim olamadı. Bir an olsun kızını kucağından indirmeyen genç Uzman Çavuş, “Aileme ve kızıma kavuşmak en büyük isteğimdi. Kızımı gördüm kucağıma aldım. Şuan ailemle çok mutluyum. Sağlığıma kavuşunca gidip kaldığım yerden görevime devam edeceğim. Keşke şehit olan silah arkadaşlarım da ailelerine kavuşabilselerdi. Şehit düşenlere Allah rahmet eylesin, anne ve babalarına Allah sabır versin. Yaralı silah arkadaşlarıma acil şifalar diliyorum” diye konuştu.

Duygusal anların yaşandığı ziyaretin ardından aile, Selendi’ye döndü. Çiftçi baba 51 yaşındaki Adil Yuca, “GATA’ya geldiğini öğrenince ben de oğlumu görmek istedim. Hep oğlumuz için dua ettik. Allaha şükürler olsun oğlumuzu sağ salim gördük. Allah oğlumu bize ve çocuğuna bağışladı. Keşke şehit olanların aileleri de çocuklarını görebilseydi. Ziyarete gitmemize yardım eden Kaymakam ve Belediye Başkanımıza teşekkür ederim” dedi.