Yunusemre'nin Büyüksümbüller Mahallesi'nde geçen yıl ağustos ayında pompalı tüfekle yaralanması sonucu sağ arka bacağını yitiren sokak köpeği, Manisa Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakım Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde gördüğü tedavinin ardından sağlığına kavuştu. Bir hayırsever vatandaşın bağışladığı özel yürüteçle yürüyebilen köpek, barınaktaki diğer köpekler gibi ayaklarının üzerinde durmaya başladı.

ÇOK MUTLU

Manisa Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakım Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi Sorumlu Veteriner Hekimi Uğur Dilik, 'Sümbül Efe' adını verdikleri köpekle ilgili şunları söyledi:

"İlk tedavisini yaptıktan sonra bizi aşan bir durum olduğunun farkına vardık. Daha sonra tam teşekküllü özel bir hastaneye gönderdik. Orada iki defa omurilik ameliyatı gerçekleşti, fakat iyileşemedi. Tek bacağını kullanabiliyor, diğer bacağı ise felçli bir şekilde sakat kaldı. Hayırsever bir vatandaşın aracılığıyla, köpeğe taktığımız özel yürüteçle, sağlığına kavuşturmuş olduk. Artık doya doya koşup oynayabiliyor. Gözündeki mutluluğu anlayabiliyoruz. Omuriliği parçalandığı için iyileşmesi biraz zor bir durum."