İngiltere'nin Leeds kentinden 10 gün önce, arkadaşlarıyla gelerek Yalı Beldesi’ndeki Sea Garden Tatil Köyü'ne yerleşen 21 yaşındaki Kirsty Walker ile 20 yaşındaki Juliette İves dün saat 19.00 sıralarında 470 metre rakımlı Kocadağ'a doğru yürüyüşe çıktı. Saat 20.30 sıralarında karşılarına çıkan yılandan korkan İngilizler, sık ve yüksek ağaçlarla kaplı, patikası bile olmayan ormanlık alanda, Kocadağ'ın zirvesine doğru kaçmaya başladı. Yılandan kaçtıktan sonra dönmek isteyen turistler, sık ve yüksek ağaçlar nedeniyle yönlerini bulamayınca kaybolduklarını anladı. Rehberlerin, daha önce zor durumda kaldıkları anlarda aramalarını istediği 112 Acil Servis ile arkadaşlarına telefon eden iki kadın turist yerlerini tarif etmeye çalıştı. Bir süre sonra cep telefonlarının şarzları biten turistlerle bağlantı kesildi.

Turistlerin durumu haber vermeleri üzerine harekete geçen tatil köyü yönetimi AKUT Bodrum ekibini aradı. Sadettin Uslu yönetimindeki 6 kişilik AKUT ekibi hemen tatil köyüne gelerek, özel güvenlik ekiplerini de yanlarına alıp turistleri aramaya çıktı. Bugün saat 02.00 sıralarında da bir kayanın üzerinde bekleyen Kirsty Walker ile Juliette İves'a ulaşıldı.

AKUT ekibine teşekkür eden turistlerden Kirsty Walker, "Yürüyüş sırasında önümüze çıkan kocaman yılandan kaçmak için koşmaya başladık. Daha sonra yönümüzü kaybettiğimizi anlayınca bulunduğumuz bölgeyi tahmini olarak arkadaşlarımıza ve 112 Acil Servisi'ne bildirdikten sonra telefonlarımızın şarjı bitti. Biz de bir kayanın üzerine çıkarak beklemeye başladık" dedi.

AKUT lideri Sadettin Uslu da İngiliz turistlerin tarif etmeye çalıştıkları yerden ayrılmamakla en doğru işi yaptıklarını, o nedenle onları fazla zorlanmadan bulduklarını söyledi.